Verschueren werkt hard voor nieuw seizoen

Verschueren werkt hard voor nieuw seizoen

Jolien Verschueren reed vorig seizoen voor de tweede keer op rij naar de zege in de Koppenbergcross. Deze wedstrijd werd het hoogtepunt van een seizoen met vele ups en downs. Ondertussen werkt ze met haar nieuwe ploeg hard aan het aankomende veldritseizoen.

Voor Jolien Verschueren eindigde het veldritseizoen op een niet zo leuke manier. “Sinds mijn valpartijen in Hasselt en Spa was ik al op de sukkel. In Hoogstraten kwam ik opnieuw hard in aanraking met de grond. Ik bezeerde mijn knie en brak mijn ribben.” In één klap zat haar seizoen erop. Ondertussen draagt ze nog steeds de gevolgen van de valpartijen. “Momenteel ben ik zelfs nog altijd aan het revalideren van die valpartijen bij de praktijk van Lieven Maerschalck. Ik merk gelukkig wel al heel wat beterschap en mag mijn behandelingen geleidelijk aan afbouwen.”

Nieuwe uitdaging bij Pauwels Sauzen – Vastgoedservice

Wat al een tijdje in de lucht hing werd eind februari ook helemaal duidelijk. Verschueren zou de overstap maken naar Pauwels Sauzen – Vastgoedservice. “Ik mag van mijn ploeg, tijdens de zomermaanden, een eigen programma rijden. Ik maak dit jaar een combinatie van wegwedstrijden en wedstrijden op de mountainbike.” Jinse Peeters zal binnenkort ploegmaat worden van Verschueren.

Goede zomer rijden en niet te snel conclusies trekken

Ondertussen is het zomerseizoen al bijna half. “Ik werkte al een aantal wedstrijden af en behaalde ook mooie resultaten. In de Ronde van Haspengouw for Ladies behaalde ik een tijd ritzege en strandde uiteindelijk op de derde plaats in de eindstand.” Tijdens het criterium van Eeklo behaalde ze een mooie derde plaats. Toch had het meer kunnen zijn. “We reden in de finale met drie rensters weg. Jammer genoeg blokkeerde mijn wiel in de sprint. Zo kon ik niet volledig mijn kans gaan.”

Ook op de mountainbike gaat het goed. “Ik behaalde al heel wat podiumplaatsen en kon ook mijn provinciale titel verlengen.” Afgelopen zondag was ze nog de snelste in de mountainbike wedstrijd in Paal. “Het behalen van goede resultaten is fijn, maar ik wil hier naar het veldritseizoen toe geen voorbarige conclusies uittrekken.”

Drie jaar geleden brak Verschueren haar sleutelbeen en een rib tijdens een val in een mountainbike wedstrijd. “Mijn sleutelbeen brak in drie stukken en een operatie was nodig om alles weer aan elkaar te zetten. De twee seizoenen erna had ik steeds last van een zwelling en stijfheid.” Een nieuwe operatie was nu nodig om dit probleem te verhelpen. “De plaat en schroeven werden weggenomen om de irritatie te verhelpen.” De revalidatie na de operatie verliep heel vlot.

Focus op september 2017

Nu de zomer echt begonnen is en het veldritseizoen korter en korter komt kijken we al even naar september. “Je hoopt altijd een stap vooruit te zetten en ik doe daar mijn uiterste best voor maar het is natuurlijk afwachten hoe de andere toppers hun zomer doorgekomen zijn. Kortom altijd spannend bij de start van het seizoen. Toch kijk ik er al naar uit en zal opnieuw proberen om iedere wedstrijd het beste van mezelf te geven.”

 Foto met dank aan Nazgul mtb