Verschueren maakt het in de finale af en wint Overijse

Verschueren maakt het in de finale af en wint Overijse

Jolien Verschueren heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. Helen Wyman koerste nochtans lange tijd op kop maar in de finale kwam Verschueren er toch nog over. Wyman moest vrede nemen met een tweede plaats, Nikki Harris die derde werd beende Sanne Cant nog bij die te kampen had met steken in de buik. 

Het was Helen Wyman die meteen de eerste klim opstormde. Achter haar stokte het wat waardoor ze enkele meters voorsprong nam. Harris zette dat daarna recht en ook Van Loy, de Boer, Cant, Majerus en Verschueren vatten vooraan post.

Wyman werkte opnieuw een perfecte klim af waardoor ze samen met Harris en Wyman wat meters kreeg. Wyman probeerde door te zetten en kreeg enkele meters op Harris, Cant en Verschueren. Iets verderop volgde Van Loy, de Boer en Majerus.

De Britse kampioene bleef aan de leiding maar de druk kwam van Verschueren die in de achtervolging het tempo de hoogte ingooide. Cant nam daarna over in de achtervolgende groep en ook Harris bleef aanpikken.

Verschueren maakte een goede passage op de modderige stukken en kon bij Wyman komen aansluiten. De twee gingen alleen op pad maar ook Cant kwam plots verschroeiend opzetten. ZHarris moest de rol lossen, Van Loy reed rond op plaats vijf.

En zo werd het plots bijzonder spannend. Met drie streden ze om de zege. Verschueren werkte deze keer een goeie klimpassage af en kreeg opnieuw een kloofje. Wyman moest dat rechtzetten met Cant in het wiel.

Spektakel verzekerd. Verschueren kreeg weer het gezelschap van Cant maar na een looppassage moest Cant plots passen. Wyman kon er opnieuw over. Ook Verschueren kreeg dat in het oog en profiteerde daarvan.

Ze bouwde haar kloof uit en Wyman moest zich gewonnen geven. De achtste zege dus voor Verschueren en een tweede plaats voor Wyman. Harris werd uiteindelijk derde nadat Cant met pijn in de buik terugviel. Van Loy werd vijfde.