Verrassing voor Joyce Vanderbeken

Verrassing voor Joyce Vanderbeken

Joyce Vanderbeken verscheen afgelopen zondag aan de inschrijving van de wedstrijd in Izegem. Wat vooraf een gewone wedstrijd bleek te zijn was meteen bij de inschrijving al helemaal niet meer zo.

Zoals voor elke wedstrijd ging Joyce Vanderbeken haar bij de inschrijving aanmelden. Tot haar grote verbazing bleek de gewone wedstrijd niet zo gewoon te zijn. “Tot mijn verbazing bleek de wedstrijd ook het provinciale kampioenschap te zijn, iets waar ik helemaal niet vanop de hoogte was. Het voordeel was wel dat er van voorafgaande stress helemaal geen sprake was” ,verteld ze al lachend.

Ze nam een goede start en vanaf de eerste ronde kon ze een kloofje slaan op de rest van het pak. “Het was alleen Kim van de Steene die mij op korte afstand kon volgen. In de tweede ronde maakte ik een stuurfoutje waardoor ze de aansluiting kon maken.” Voor Vanderbeken het ideale moment om wat rust in te bouwen. “Na een ronde in haar wiel gehangen te hebben koos ik opnieuw voor de aanval. Deze loonde en ik kon zo de zegen binnen halen.”

Zegeteller al op vier

Na de wedstrijd was ze dan ook tevreden over haar behaalde trui, toch is ze realistisch. “Ik ben blij met mijn overwinning en de daar aan vast hangende trui. Maar het is ook niet meer dan dat.” Vanderbeken maakte in de zomer de overstap naar haar nieuwe team en kende een goed seizoen begin. “Mijn zegeteller staat nu al op vier. Ik hoop deze lijn het hele seizoen door te trekken, dan kunnen er misschien nog mooie momenten volgen.” Een selectie voor het EK en het WK zijn haar hoofddoelen. Maar fun op de fiets blijft centraal staan.

Foto met dank aan Jens Morel