Verrassende Alessio Dhoore de beste in Leuven

Verrassende Alessio Dhoore de beste in Leuven

Het nieuwe truitje van Balen BC geeft Alessio Dhoore meteen vleugels. De tweedejaarsjunior ging zondag in Leuven aan de haal met de zege. De broertjes Toon en Victor Vandebosch vervolledigde het podium.

Alle favorieten troepten samen in de beginfase van de wedstrijd. Enkele renners probeerden wel even weg te rijden, maar werden door de omvangrijke groep steeds tot de orde geroepen.

Jappe Jaspers stak het vuur definitief aan de lont. De junior van Enertherm-BKCP plaatste enkele snedige versnellingen en bijna al de rest moest passen. Alessio Dhoore en Toon Vandebosch wilden de overwinning toch niet zo maar wegschenken en gingen in de tegenaanval.

Het duo reed sterk rond en dichtte stelselmatige de kloof op Jaspers. Met drie werkten ze heel de slotfase af. In de laatste ronde was het opnieuw Jaspers die er op kousenvoeten vandoor ging. De renner van Enertherm-BKCP had enkele meters toen zijn ketting dubbelsloeg en hij voorbij gesneld werd door de twee achtervolgers.

Dhoore zette Vandebosch stevig onder druk, maar de eerstejaarsjunior brak niet. Samen gingen ze naar de meet. Dhoore begon op kop aan de spurt en gaf deze positie niet meer af. Ook Victor Vandebosch ging nog over Jaspers en mocht na heel wat problemen met zijn bloed mee het podium op.

Uitslag

  1. Alessio Dhoore
  2. Toon Vandebosch
  3. Victor Vandebosch
  4. Jappe Japsers
  5. Arne Vrachten
  6. Thijs Wolsink
  7. Florian Vermeersch
  8. Jarne Driesen
  9. Mitch Groot
  10. Jelle Camps