Vermeir en Michels rijden naar onverwachte titel

Vermeir en Michels rijden naar onverwachte titel

In vele provincies werd er al fel strijd geleverd voor de provinciale titels, zo ook afgelopen zaterdag in het Oost- Vlaamse Brakel. Bij de dames elite trok Aurelie Vermeir zeer onverwacht het laken naar zich toe. Bij de dames jeugd was het Laure Michels die haar eerste doel behaalde.

De wedstrijd in Brakel werd het decor van het Oost –Vlaamse kampioenschap. Voor Aurelie Vermeir waren er tranen van geluk. “Ik doe al vijf jaar aan veldrijden en stond al vijf keer op het podium. Het was me nog nooit gelukt om de titel binnen te halen.” Het weekend voor Brakel reed ze al met een goed gevoel rond. Een gevoel dat ze afgelopen weekend door trok.

Brakel is een omloop die haar ligt en ze stond er met een duidelijk plan aan de start. “Ik wist vooraf dat ik niet te enthousiast mocht starten, je betaalt er achteraf enkel maar de tol van. Na een kopstart reed ik mijn eigen tempo. Na drie vierde van de eerste ronde trok ik door en enkel Michels zat nog in mijn wiel. Na een tweede versnelling reed ze nog op twintig meter.” Even dacht ze eraan om ze terug laten te komen want de wind maakte het zwaar.

Ze reed alleen verder en dat bleek de juiste keuze. Met vierenveertig seconden voorsprong en een grote lach op haar gezicht kwam ze over de meet. “Ik ben dolblij met deze titel. Deze winter trek ik weer een aantal keer naar het buitenland. Ik hoop zo om UCI -punten te sprokkelen.” Deze punten kan ze goed gebruiken om een betere startpositie af te dwingen. “Verder hoop ik op het BK in Koksijde op een plaats in de top tien.”

Ook titel van Michels komt onverwacht

“Mijn seizoen verliep tot nu toe niet zo schitterend”, begint Michels haar relaas. “Ik moet dit seizoen aan de bak tegen de dames beloften en dat is een heel verschil.” Ze had vooraf een goed gevoel maar de omloop was lastig. “Ik nam een goede start en zat meteen mee vooraan. Bergop liep alles soepel en ik kon een kloofje slaan op de andere belofte dames.” De titel kwam onverwacht, toch is het een doel dat ze af kan vinken. “Ik hoop dit seizoen nog mooie resultaten te behalen.”

 

Foto met dank aan Romina Teirlinck