Vermeersch schiet twee keer raak in week tijd

Vermeersch schiet twee keer raak in week tijd

Florian Vermeersch won afgelopen zondag de wedstrijd van Roosdaal, vandaag deed hij in Belsele zijn nummertje nog eens over. Toch bleken deze twee zeges niet vanzelfsprekend en zorgden ze toch voor een verrassing.

Vermeersch begon zijn seizoen met een achterstand. “Ik had aan het begin van het wegseizoen te kampen met een zware longontsteking. Hierdoor stond ik twee weken aan de kant en was er van fietsen geen sprake.” Door de latere start werd het voor hem de eerste wedstrijden wat zoeken.

Afgelopen zondag trok hij, in Roosdaal, al snel in de aanval en reed hij de hele wedstrijd in de kopgroep. “Op twee kilometer van de meet vond ik het tijd voor een late aanval en sprong weg.” Niemand was bij machte om hem terug te halen en zijn eerste zege was een feit. De zege kwam als een complete verrassing. “Het ging week na week beter en beter, toch had ik niet gedacht om nu al te kunnen winnen.”

Vandaag verscheen hij aan de start in Belsele en ook daar koos hij voor de aanval. “In de finale sprong ik mee met een groepje van acht. In de laatste kilometer kon ik het verschil maken en had ik aan de streep nog een wiel over.” Met twee zeges op een goede week tijd kan hij rustig aan de examens beginnen.

Met een aantal doelen de echte zomer in

Na de examens begint voor de veldrijders de laatste rechte lijn naar het veldritseizoen. Tijdens deze voorbereiding duidt Vermeersch nog een aantal wedstrijden met stip aan. “Het Belgisch kampioenschap ploegentijdrit is mijn eerste doel. Ook in Herbeumont en tijdens de Tour de Valromey wil ik er staan.”