Vermeersch en Jacobs steken Heerlen op zak

Vermeersch en Jacobs steken Heerlen op zak

De renners van Lares-Dolticini domineerden de afsluitende Nederlandse veldrit in Heerlen. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren was het jeugdteam van Sunweb-Napoleon Games aan het feest. De zeges waren respectievelijk voor Florian Vermeersch en Johan Jacobs.

Kampioenenonderonsje

Naast Belgisch kampioen Florian Vermeersch was het vooral uitkijken naar Nederlands kampioen Thymen Arensman en runner-up Luca Vreeswijk. Het waren de twee nationale kampioenen die heel de wedstrijd kleurden. De achtervolgers braken al snel.

Vermeersch en Arensman doken samen het ondertussen befaamde Hellengat van Heerlen in, maar lang duurde dit niet. Vermeersch kroop beetje bij beetje weg van zijn Nederlandse concurrent. Arensman gaf zich niet zo maar gewonnen en kwam zelfs in de laatste ronde weer aardig aanzetten.

Florian Vermeersch brak echter niet en ging aan de haal met zijn zoveelste zege van dit seizoen. Thymen Arensman werd verdienstelijk tweede, voor Koen van Helvoirt die heel de wedstrijd in het gevecht was met Perry Frijters en Kyle Agterberg. Zij eindigden respectievelijk als vier en vijf. Luca Vreeswijk had niet zijn dag, maar werd wel eindwinnaar van de Topcompetitie.

Johan Jacobs vernedert concurrentie

De concurrentie was niet groot, maar die er was werd voor schut gezet door de Zwitser Johan Jacobs. Een ontketende Jacobs liet iedereen achter en won met ruime één minuut voorsprong. Voor plek twee was er meer spanning. Jappe Jaspers en Mitch Groot reden heel de wedstrijd in de achtervolging. Groot had het echter moeilijk en moest Jaspers laten rijden. Opdat moment sloot Maik Van der Heijden aan.  Het duo bleef samen tot in de laatste meters, maar Jaspers kon zich uiteindelijk toch nog loswerken. Van der Heijden werd derde en Groot nog vierde.

16574460136_2fd8eaa549_h

 


16600431965_b738098f6b_h