Vermeersch en Goeman halen de finish niet: “Gelukkig is Andreas in orde”

Vermeersch en Goeman halen de finish niet: “Gelukkig is Andreas in orde”

Het werd ongetwijfeld niet het wereldkampioenschap waar Florian Vermeersch en Andreas Goeman op gehoopt hadden. Voor half koers zat hun wedstrijd er al op door een zware valpartij en materiaalpech. 

Een grote valpartij in de eerste bocht schakelde meteen heel wat van onze landgenoten uit. Yentl Bekaert en Florian Vermeersch zatten er midden in en zagen een goede klassering in de einduitslag al meteen door hun neus geboord. Andreas Goeman laveerde tussen de vallende fietsen, maar moest even later de wedstrijd toch verlaten.

“Hij zei dat hij onderuit werd gereden door een Amerikaan”, vertelde Karen Ramakers van de Telenet-Fidea Lions. “Goeman kwam daarbij pal op zijn gezicht terecht en werd afgevoerd naar de EHBO-post. Voor ons en zijn ouders begon dan een lange onzekerheid, want niemand kon ons vertellen waar Andreas te vinden was.”

WKK_4790INPas aan het einde van de wedstrijd vonden we hem. De verwondingen vallen gelukkig mee. Hij werd even daar gehouden voor onderzoek, maar mocht al snel richting zijn camper.”

Ook voor Florian Vermeersch (foto) zat de wedstrijd er snel op. Na de val in de start kon hij aardig opschuiven, maar even later schakelde pech hem volledig uit. Hij ging nog wel te voet veder naar de materiaalpost, maar lag te ver achter en werd toen uit de wedstrijd gehaald.