Vermeersch als eerstejaars eerste Belg: “Kan het nog niet geloven”

Vermeersch als eerstejaars eerste Belg: “Kan het nog niet geloven”

Florian Vermeersch hield de Belgische eer vandaag hoog op het Europees kampioenschap in het Nederlandse Huijbergen. Terwijl bijna alle Belgen werden teruggeslagen door pech en valpartijen kon hij als eerstejaarsjunior beslag leggen op de vierde plaats.

“Dit had ik zeker niet verwacht, ik besef het nog altijd niet zo goed”, klonk hij meer dan tevreden aan de meet. “Ik denk dat dit één van de mooiste crossen van mijn leven is. Ik had een niet zo goede startpositie en mocht pas op de vijfde rij starten. In de eerste ronde kon ik al opschuiven naar plaats twintig. Toen dacht ik dat ik niet verder meer kon opschuiven en een top vijftien het maximum ging worden.”

Niets was minder waar. “Ik bleef maar opschuiven en met nog twee ronden te gaan zat ik op plek zes. Ik ging nog eens vol aan en kon zelfs mijn ploegmaat Thijs Wolsink nog voorbij gaan. Thymen Arensman kwam nog stevig opzetten, maar ik bleef hem toch net voor.”

“Het is een omloop waar je jezelf stevig kan tegenkomen als je alleen komt te zitten. Vooral op de lange stukken. Terwijl ik aan het inhalen was zag ik dat de andere daar last van hadden en dat motiveerde me wel om van renner tot renner te springen. Ik ben super tevreden, de top drie reed echt te snel voor mij. Als eerstejaars is dit echt ongelofelijk.”