Verhoeven en Bellaert koesteren stiekeme Ek -hoop

Verhoeven en Bellaert koesteren stiekeme Ek -hoop

Zondag vijf november 2017 om kwart na tien trekken de dames U23 zich opgang voor hun EK. België vaardigt drie dames af naar het Tsjechische Tabor. Speerpunt is Belgisch kampioene Laura Verdonschot, zij zal geruggesteund worden door Axelle Bellaert en Suzanne Verhoeven.

Suzanne Verhoeven zal voor de eerste keer op een kampioenschap mogen aantreden. Voor de Belgische dame van het Cycling.be Alpha Motorhomes Team is het uitkijken naar een heel avontuur. “Het is de allereerste keer dat ik naar een kampioenschap mag, dus mag ik vooraf niet al te veel verwachten.  Ik kende een goede seizoenstart en ben heel blij dat ik mee mag.”

Ze vertrekt dan ook zonder verwachtingen. “Mijn Europees kampioenschap is geslaagd als ik van pech gespaard blijf en gewoon een goede uitslag kan rijden. Stiekem hoop ik op een plaats in de top vijftien.” Het is allemaal heel spannend en ze laat het allemaal op zich afkomen. “Het gaat hoe dan ook een hele belevenis worden waar ik veel uit kan leren.”

Een sprong in het onbekende

Ook Axelle Bellaert heeft weinig ervaring op een kampioenschap, dus het inschatten van haar kansen is dus ook heel moeilijk. “Ik heb ook geen zicht op de concurrentie, de Nederlandse dames kan ik natuurlijk wel. We zullen zelf koers moeten maken, maar ook dat hangt van de start af.” Koffiedikkijken dus.

De dames van het Donen Vondelmolen Team trekt dus ook met beperkte ambitie naar Tabor. Leren staat er voorop maar toch koestert ze een stiekeme hoop. “Ik keer tevreden weer naar België als ik een goede plaats in de uitslag heb kunnen behalen. Dan spreek ik over een plaats in de top vijftien, maar of dit haalbaar is weten we zondag.” Zondag rond elf uur weten we wie de nieuwe Europese kampioene dames U23 zal zijn.

 

Foto met dank aan Tfoto.be en Kristof Bruers