Verhoeven, Bellaert en Truyen staan in Valkenburg voor hun vuurdoop

Verhoeven, Bellaert en Truyen staan in Valkenburg voor hun vuurdoop

Valkenburg 2018 zal voor Suzanne Verhoeven, Axelle Bellaert en Marthe Truyen zeker de geschiedenisboeken ingaan. Voor deze jonge dames zal het de eerste keer zijn dat ze mogen deelnemen aan een WK.  Zaterdag om 13u zal hun dames belofte kampioenschap op gang geschoten worden.

“Ik verwacht op weer een heel avontuur. Net zoals eerder het EK is dit ook mijn eerste WK. Ik ken de werking van Belgian Cycling en de mensen erom heen nu al beter dus dat maakt het iets meer vertrouwd”, begint Belgisch kampioene Verhoeven aan haar relaas. “Ik hoop met te kunnen tonen en te laten zien wat ik in huis heb. Als ik vooraf mag kiezen dan hoop ik zeker op een plekje in de top vijftien.”

Zelf verwacht ze een gesloten begin waar de favorieten hun werk zullen moeten doen. “De Nederlanders hebben een sterk blok. Ook andere dames zoals Teocchi zijn zeker niet te onderschatten. Onze eigen Laura Verdonschot kende een mindere periode, het is afwachten wat zij kan tonen.” Of het uit gaat draaien op een solo? “Ik denk het wel, de omloop is van die zwaarte dat er uiteindelijk wel iemand weg zal geraken.”

Bellaert: “Ik start zonder verwachtingen”

Ook Axelle Bellaert staat voor haar eerste wereldkampioenschap. “Ik heb niet echt verwachtingen, ik zal uiteraard heel erg hard mijn best doen. Stiekem hoop ik op een plekje in de top vijfentwintig. Als ik uitgeput over de meet kom en de Belgische bond is tevreden met mijn wedstrijd, dan keer ik blij huiswaarts.” Bellaert ziet net zoals Verhoeven een sterk Nederlands blok. “Een favoriet aanduiden is heel erg moeilijk. Zelf zag ik de omloop nog niet, dus over de wedstrijd zelf kan ik weinig zeggen. Al verwacht ik wel een strijd tussen een aantal dames.”

Truyen: “Mijn eerste keer tussen de dames U23”

“Ook ik start zonder echte verwachtingen, het is de eerste keer dat ik een wedstrijd zal rijden tussen de dames U23. En zeker de eerste keer in een veld van dit niveau. Een plaats bij de twintig beste is helemaal niet realistisch. Eigenlijk heb ik geen verwachtingen, ik ben gewoon heel blij dat ik deze kans nu al krijg.” Zelf zal ze tevreden zijn als ze alles eruit wist te halen wat erin zat. “Ik hoop tot slot nog op een topprestatie van Laura Verdonschot.”

Unaniem: “Evie Richards is de te kloppen dame”

Over wie de kanshebbers zullen zijn voor de titel hebben ze een beetje een uiteenlopende mening. Toch schuiven ze alle drie één naam naar voor. “Evie Richards is de te kloppen dame”, klonk het in koor. “Als je ziet hoe zij in Namen tussen de dames elite naar de zege reed, dan kunnen we maar één naam bedenken. De omloop van het Wk heeft veel weg van die van Namen dus staat zij zaterdag als topfavoriet aan de start.”

 

Foto’s Wouter Toelen – Tfoto.be