Verdonschot ziet Van den Driessche als titelkandidaat

Verdonschot ziet Van den Driessche als titelkandidaat

Na de wereldbeker in Las Vegas ging het niet zo goed met Laura Verdonschot. Ze reed nog een zeer goede wedstrijd in Neerpelt maar daarna was haar gevoel niet meer zo goed. Na de wedstrijd op de Cauberg besloot de Lommelse om de stekker er even uit te trekken. In aanloop naar het Europees kampioenschap hervatte ze afgelopen zaterdag in Boom. We blikken vooruit op haar kampioenschap bij de dames U23.

Na de rustperiode werd Boom voor Verdonschot de test of ze terug met een goed gevoel op de fiets kon zitten. Ze nam een goede start maar de eerste twee ronden liepen naar eigen zeggen niet zo goed. “In de eerste twee ronden dacht ik ‘oh nee het zal toch weer niet waar zijn’. Maar ik bleef kalm, de rensters reden me met velen voorbij. In de derde ronde vond ik mijn ritme en was er weer power.” Ze reed als twaalfde over de meet.

Aanstaande zaterdag strijden de rensters in Huijbergen voor de Europese titel bij de dames U23. Samen met Femke van den Driessche staat Verdonschot voor België aan de start. “Over de uitslag in Boom ben ik niet tevreden maar je moet ergens beginnen hé. Het ging vooral om het gevoel en dat was beter. Voor het EK verwacht ik niet veel, ik ben al heel blij dat ik de kans krijg om mee te gaan.”

Zelf had ze deze selectie niet verwacht, maar ze put heel veel energie uit deze selectie. “Ik hoop dat ik een goede wedstrijd kan rijden en dat ik met een nog beter gevoel kan rijden dan ik in Boom deed. De uitslag zal ik zaterdag wel afwachten, ik heb ambities maar mag de lat niet te hoog leggen.”

Kijken naar de buitenlanders, maar we hebben een troef in eigen land

De omloop in Huijbergen bevat heel wat zand en kan men naar verluit vergelijken met Zonhoven. “Maud Kaptheijns is sterk bezig en kan aardig om met zand. De Tsjechische en Italiaanse meisjes zullen er zeker ook staan, al zijn zij moeilijk in te schatten.” Verdonschot kijkt ook binnen ons eigen land en daar ziet ze misschien wel de kandidate voor de titel. “Als ik naar de laatste wedstrijden kijk dan is Femke van den Driessche voor mij de grote favoriet. Ze zal zeker meestrijden voor de titel, wat ze de laatste weken liet zien is echt knap. Ze is vaak bij de eerste van de dames U23.”