Verdonschot stroomt door naar Kalas-NNOF

Verdonschot stroomt door naar Kalas-NNOF

Eind vorig seizoen kondigde het AAdrink-BRIS Team aan dat ze vanaf seizoen 2015/2016 een verregaande samenwerking aan zullen gaan met het Kalas-NNOF team. Kalas-NNOF had tot dan met Sophie de Boer en Elle Andreson twee rensters in hun rangen. Vandaag raakte bekend dat Laura Verdonschot de eerste renster zal worden die door zal stromen.

Laura Verdonschot zette afgelopen seizoen de stap naar het dames elite veldrijden. De Lommelse koos helemaal voor het veld en kwam uit voor het AAdrink-BRIS Team van Geert Wellens. Aangezien beide teams vanaf volgende winter de samenwerking aan zullen gaan, ontstaan er zo ook doorgroei mogelijkheden. Verdonschot zal zo als eerste renster doorstromen van AAdrink -BRISS naar Kalas-NNOF.

Dit geeft voor beide teams heel wat mogelijkheden, zo krijgt Verdonschot meer financiële steun en kunnen ze zich bij AAdrink meer focussen op de jeugdrensters. Zo zal Kalas instaan voor de deelname van Verdonschot aan de wereldbeker veldrijden in Amerika. “We laten aan onze andere rensters zien dat er een mogelijkheid is om door te stromen naar het hoofdteam Kalas-NNOF. Dit werkt zeker motiverend voor iedereen”, aldus Geert Wellens aan veldritkrant.be.

Lotto gewonnen

Voor Verdonschot is het net alsof ze de Lotto gewonnen heeft. “Toen we in Oostmalle samen zaten om enkele punten te bespreken was het net of ik de Lotto gewonnen had. Een overstap naar een elite team is een droom voor iedere sporter. Ik ga deze kans met beide handen grijpen en we zullen dan ook blijven werken zoals we de vorige jaren gedaan hebben.”

Voor Verdonschot start het seizoen dit jaar wel vroeger. Ze mag immers deelnemen aan de wereldbekers van Las Vegas en Canada. “Het seizoen begint vroeger dan anders, maar ik kreeg carte blanche om mijn seizoen zelf in te delen. Mijn motivatie is nu nog veel groter dan voorheen en ik kan niet wachten om weer aan de start te staan” ,aldus Verdonschot.