Verdonschot: “Hopelijk in Valkenburg naar het niveau dat ik dit seizoen nog maar een paar keer kon halen”

Verdonschot: “Hopelijk in Valkenburg naar het niveau dat ik dit seizoen nog maar een paar keer kon halen”

Vorig jaar zakte Laura Verdonschot als een van de favorieten naar het WK in Luxemburg. De Lommelse kende dit seizoen heel wat lichamelijke problemen. In de aanloop naar het BK kreeg ze af te rekenen met griep. De medicatie hiervoor verstoorde haar, van darmschimmel, herstellende darmen. Ze was genoodzaakt forfait te geven voor Hoogerheide.

Vorige week raakte bekend dat Verdonschot een contractverlenging van twee seizoen kreeg.  Haar team, Marlux – Bingoal ziet in haar de toekomst van het Belgische vrouwen veldrijden. Aanstaande zaterdag zal ze aan de start staan van het WK voor dames U23. “Ik heb geen idee hoe mijn lichaam hersteld is, dus zak ik zonder verwachtingen af naar Valkenburg. Uiteraard ga ik het beste van mezelf geven.”

“Over hoe en wat het gaat worden ga ik nu geen voorspellingen doen. Als ik met een goed gevoel aan de finish kom dan keer ik tevreden naar Lommel terug. Al is het vaak moeilijk om met de gevoelens om te gaan als je niet gewonnen hebt.” Naar eigen zeggen hoopt ze het niveau te vinden dat ze tot nu toe nog maar een paar keer vond dit seizoen. “Ik hoop dat ik dat in Valkenburg kan vinden.” 

“Wie Richards klopt is kampioen”

Net zoals velen ziet ze maar één topfavoriet voor de titel. “We moeten realistisch zijn, wie Richards klopt is kampioen. Al kan er op een kampioenschap van alles gebeuren. Zelf zet ik Alvarado en White mee in het rijtje van favorieten.” Zelf kan ze heel wat namen opnoemen, maar de Engelse Richards steekt er zeker bovenuit.

“Wat het verloop van de wedstrijd zal zijn is moeilijk te zeggen. Als Richards haar lijn kan verderzetten dan gaat ze snel alleen weg zijn. Achter haar zal er een gevecht zijn voor de ereplaatsen.” Toch is een Wk altijd een speciale wedstrijd. “Zeker omdat we nu in onze eigen wedstrijd strijden en niet tussen de elites starten. Het wedstrijdverloop is altijd anders en daar heb ik het zelf altijd moeilijk mee.”

 

Foto Wouter Toelen – Tfoto.be