Verdonschot herneemt in Zonhoven: “Weet niet wat ik kan en mag verwachten.”

Verdonschot herneemt in Zonhoven: “Weet niet wat ik kan en mag verwachten.”

Na het weekend van Neerpelt en Gieten besloot Laura Verdonschot noodgedwongen om een weekend over te slaan. Het liep niet zoals verwacht en rust was de enige optie. Nu twee weken later staat ze komende zondag aan de start van de wedstrijd in Zonhoven.

In Neerpelt en Gieten werd Verdonschot geconfronteerd met een weigerend lichaam. Wat ze ook probeerde het goede gevoel op de fiets bleef uit. Het leek net of ze tegen een muur reed. Al snel kwam de beslissing om een bloedonderzoek te laten doen en de fiets een week aan de kant te zetten. Uit het onderzoek kwam niet echt een oorzaak voort. Nu twee weken later staat Verdonschot weer aan de start. “Een hele week zonder fiets doorbrengen is heel vervelend. Zeker als je vol aan het seizoen bezig bent. Logisch was het niet maar waarschijnlijk wel de beste optie.”

Zonhoven is een zware omloop, zo eentje die veel zwaarder is dan hij op het eerste zicht lijkt. “Zonhoven is een omloop waar je in een mindere dag al snel op minuten gezet kan worden. Het is een zwaar maar heel eerlijk parcours. Wat deze wedstrijd voor mij gaat brengen weet ik nu absoluut nog niet.” Het zal op deze omloop achteraf ook moeilijk te zeggen zijn of er progressie is of niet.

Ze start met een gezond plan. “Ik start met het plan dat ik voor elke plaats zal moeten rijden. Meedoen met de top vijf zit er zeker niet in. Daar moet ik eerlijk toegeven dat ik daar nog niet toe in staat zal zijn. Ik wacht af tot zondag, al weet ik nu zelf nog helemaal niet wat ik moet verwachten.”  Ze probeert om de mindere wedstrijden voor zichzelf achter haar te laten en kijkt al vooruit. “Ik hoop dat mijn conditie in stijgende lijn gaat. Want met Koksijde en het EK komen er wedstrijden aan die me zeker moeten liggen.”

Vanaf 1 november op tv in Het Gezin

Vandaag raakte ook bekend dat Verdonschot en haar entourage vanaf 1 november te zien zullen zijn in het Eén programma ‘Het Gezin’. Dit nieuwe format volgde haar tijdens de aanloop naar het BK en het WK. Speciaal aan deze reeks is dat alles in beeld gebracht werd met onbemande camera’s met persoonsdetectie. Geen normaal camerawerk dus.

“Op de duur ben je je er niet meer van bewust dat de camera’s alles filmen. Ik moest daar toch voor oppassen. Je bent al snel tijdens een wedstrijd bezig over één van je collega’s en het is niet de bedoeling dat half Vlaanderen die dingen hoort. Het WK was voor mij ietsje minder, maar echt slechte momenten heb ik in die periode van het filmen gelukkig nooit gehad”, aldus Verdonschot aan de internetgazet.

 

Foto met dank aan Tfoto.be