VIDEO

Audio – Verburg ontsnapt aan drama in Ruddervoorde: “Zat klem tussen bus en auto”

VIDEO

Audio – Verburg ontsnapt aan drama in Ruddervoorde: “Zat klem tussen bus en auto”

Het liep zondagmorgen in voor de Superprestigemanche in Ruddervoorde aardig mis voor eerstejaarsnieuweling Luke Verburg. De Nederlander van Lares-Doltcini ontsnapte aan een drama toen hij klem kwam te zitten tussen een auto en de vip-bus.

“Ik reed samen Mees Hendrikx naar de start en er stonden een auto en een bus stil op de weg”, begon hij zijn verhaal. “Op het moment dat ik in het spoor van Mees er voorbij wou gaan begon de bus te rijden, waardoor ik tussen de bus en de auto kwam klem te zitten. Het scheelde weinig of ik zat er onder.”

Uiteindelijk bleef de lichamelijke schade gelukkig beperkt. “Vooral mijn bovenbeen deed veel pijn, ze denken misschien aan een gekneusde spier. Verder is mijn fiets klaar voor de schroothoop, net zoals mijn wielen.” De eerstejaarsnieuweling verbeet de pijn en stond even later aan de start van de wedstrijd.

“Ik wilde heel graag starten”, ging hij verder. “Bij het aanzetten bij de start had ik nog veel pijn in mijn been, maar gedurende de wedstrijd ging dat gelukkig weg. Uiteindelijk heb ik gewoon pijnvrij kunnen rijden en ben ik nog zesde geworden, iets wat ik niet meer verwacht had.”

Foto – Kristof Bruers