Verberckmoes: “Zo lang ik me amuseer, ga ik door”

Verberckmoes: “Zo lang ik me amuseer, ga ik door”

Timo Verberckmoes schreef zondag in Assende het juniorenklassement van de Vlaamse Cyclocross Cup op zijn naam. De tweedejaars won vijf keer dit seizoen, maar is niet tevreden over het verloop van dit seizoen.

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn seizoen”, vertelde Timo Verberckmoes. “Ik had er wel een beetje meer van verwacht. In de B-crossen kon ik wel een paar keer schitteren, maar in het A-circuit liep het minder dit seizoen. Ook het BK werd door pech niet wat ik er van verwacht had.”

Verberckmoes maalt nog een beperkt programma af de laatste veldritmaand. “Ik ga nog twee crossen rijden. Eeklo en Lebbeke en dan sluit ik het seizoen af, want ik voel zelf ook dat er niet meer zo veel in zit.”

Zeven seizoenen

De crossmicrobe had Timo Verberckmoes al vroeg te pakken. “Ik keek altijd naar het veldrijden op televisie als klein manneke en ik was een grote supporter van Sven Nys. Dat heeft me geprikkeld om zelf te beginnen.”

“Ik denk dat dit mijn zevende seizoen is dat ik al cross. Ik heb daarvoor altijd gevoetbald, maar dat was niets voor mij. Ik hoop gewoon dat ik mij nog kan amuseren in het veld. Zolang ik dat kan doen, blijf ik crossen”, besloot de oudste Verberckmoes. Crossen zit in het bloed. Zijn jongere broer Fabio Verberckmoes won overigens het nieuwelingenklassement in de VCC.