Veldritdames tekenen present in aangepaste Keukens Van Lommel Ladies Classic

Veldritdames tekenen present in aangepaste Keukens Van Lommel Ladies Classic

De zesde manche van de Lotto Cycling Cup, het Belgische klassement voor dames op de weg bij uitstek, verwelkomt dit weekend een hele boel veldritdames. Naast de traditionele ploegen staat de Belgische Wielerbond in Herselt ook voor het eerst dit seizoen met een nationale selectie aan de start.

Zo mogen Sanne Cant, Laura Verdonschot, Shana Maes, Ellen van Loy en Jolien Verschueren zondag hun nationaal truitje uit de kast halen. Naast de vijfkoppige bende en dames zoals Marianne Vos en Thalita De Jong, zal ook een delegatie van Kleur Op Maat-NoDrugs het startblad tekenen. Dat weliswaar met een mixed team met naast hun eigen rensters zoals Elena Valentini, Gertie Willems en Katrien Thys, ook Margriet Kloppenburg.

Last-minute aanpassingen

Het is dan wel een wedstrijd op de weg, toch werd ook de organisatie niet gespaard door de hevige regenval. Ze waren dan ook genoodzaakt om na overleg met de burgemeester de start en aankomst te verleggen naar het centrum aan de kerk.  “De rushes en enkele GPM sprints worden nog wel op de Molenberg opgenomen. Bij laatste passage over de Molenberg, maken de rensters nog een kleine lus van vier kilometer om zo in het centrum te belanden en stevige sprint in te zetten”, klonk het in hun mededeling.

De wedstrijd zal zondag ook live te volgen zijn via de regionale zender RTV.