Veldrijdsters trotseren slechte weer in Oudenaarde

Veldrijdsters trotseren slechte weer in Oudenaarde

Heel wat veldrijdsters trotseerden gisteren de wind en regen in Oudenaarde, misschien wel het koersdorp bij uitstek. Wie kwam voor een gezondheidswandeling was aan het verkeerde adres. Acht rensters streden voorin om de zege nadat ze in de finale konden ontsnappen. Uiteindelijk toonde Lotte Kopecky zich de sterkste die de kopgroep in de slotkilometers nog een hak zette en wegreed. 

Suzanne Verhoeven was de beste van de tros veldrijdsters. De Nederlandse koerste vaak attent vooraan en werd uiteindelijk 42ste. Jessika Timmermans, laatste weken geplaagd door pech en die het sinds dit seizoen ook op de weg probeert werd 56ste, drie plaatsen later volgde Margriet Kloppenburg, zij zag haar veldritseizoen nog in rook opgaan door een virus.

Jonkie Axelle Bellaert reed ook alles behalve een slechte koers. In de slotronden lag het tempo uiteindelijk toch te snel maar de renster van AA Drinks – Bris die nog maar net terug is van een stage in Murcia mag toch met een goed gevoel terugkeren.

Ook voor Jolien Verschueren ging het in de finale te snel. De piekfijne renster van Telenet-Fidea kwam vroegtijdig maar helemaal verkleumd binnen. Voor Verschueren was het de tweede wegwedstrijd nadat ze eerder het provinciale kampioenschap betwiste.

Anja Nobus, die trouwens aardig wat kilootjes is kwijt geraakt moest er net zoals Anja Geldhof halfweg af. Voor Meg De Bruyne ging het van in het begin al te snel, maar De Bruyne reed rond met heel wat kniepijn. Er volgen nu opnieuw oefeningen om de kniepijn weg te werken.

Sanne Cant start in Houthalen-Helchteren

Zaterdag ontvangt Houthalen-Helchteren de Lotto Cycling Cup. Traditioneel begint de top van het Belgische vrouwenveldrijden daar aan het wegseizoen. Sanne Cant, Karen Verhestraeten en Laura Verdonschot koersen morgen voor de nationale selectie. Ellen van Loy is er in tegenstelling tot vorig jaar niet bij. Ook Jolien Verschueren werd gecontacteerd maar zij en haar entourage vinden het voorlopig nog te vroeg.