Veldrijders doen mee een gooi naar Belgische juniorentitel

Veldrijders doen mee een gooi naar Belgische juniorentitel

Zoals de traditie het wil zullen zondag ook weer heel wat veldrijders aantreden in het Belgisch kampioenschap voor junioren op de weg. Hooglede-Gits is morgen weer het decor voor die titelstrijd.

Het parcours van de wedstrijd bedraagt tien km en doet ook de dorpskern van Gits aan. Via de kasseistroken van de Gitsberg gaat het dan opnieuw richting Hooglede. Op die Gitsberg zullen de renners en rensters de kasseien niet kunnen ontwijken, want de organisatoren plaatsen er nadarafsluiting zodat de renners verplicht zijn op de kasseien te rijden. Dertien keer zullen de heren dan ook over de kinderkopjes moeten dokkelen. Voor de dames is dat zeven keer.

Uitgesproken titelkandidaten zitten er niet onder de veldrijders. Alex Colman, die zijn pijlen richt op de weg, maakte echter wel een doel van de titelstrijd. Met onder andere Tijl Pauwels, Diederik Pemen, Seppe Rombouts, Jente Tielemans, Maxim Van Gils, Florian Vermeersch, Stef Serré, Yentl Bekaert en Arno Debeir staan er echter genoeg crossers aan de start die voor een stunt kunnen zorgen.

Dames juniore die de weg met het veld combineren, dus logischerwijs ook de titelkandidaten, zijn talrijker.