VCC Bredene – Driesen en Kuypers grijpen zege

VCC Bredene – Driesen en Kuypers grijpen zege

In Bredene stond er vandaag alweer de zesde wedstrijd van de Vlaamse Cyclocross Cup op het programma. Bij de junioren wist Jarne Driesen de overwinning binnen te halen, terwijl Gerben Kuypers de beste was bij de nieuwelingen.

“Mijn wedstrijd verliep goed vandaag”, vertelde Driesen na afloop aan start-box.be. “In de start schoof ik direct naar de kop en begon ik tempo te maken. Daarna wisten enkel Alessio Dhoore, Jarno Liessens en Louis Overmeire de aansluiting te maken. Doordat er iemand een foutje maakte in de tweede ronde bleven we uiteindelijk nog maar met twee over.”

Samen met Alessio Dhoore nam Driesen een minuut voorsprong. “We werkten goed samen totdat ik in de laatste ronde op de bergjes vol doortrok (Dhoore reed ook nog lek, red.). Ik sloeg een gaatje en kwam zo solo over de meet. Ik ben zeer tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen, hopelijk kan ik in Zonhoven en op de Kopenberg mijn selectie voor het EK verdienden”, aldus de tweedejaarsjunior van YTFCT. Dhoore werd ondanks de lekke band nog tweede. Voor de laatste podiumplek won Jonas Smet de strijd van Jarno Liessens en Overmeire.

Bij de nieuwelingen behaalde Gerben Kuypers zijn vijfde van het seizoen. “Ik nam een goede start en zette van in het begin meteen druk”, aldus de West-Vlaming. “In de tweede ronde reed ik nog in een put waardoor mijn zadel een beetje zakte. Maar daar trok ik me niets van aan en ik reed gewoon verder mijn eigen tempo wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning.”

Foto: Glenn Coessens