Varsenare – Verberckmoes en Kuypers pikken graantje mee

Varsenare – Verberckmoes en Kuypers pikken graantje mee

In het West-Vlaamse Varsenare stond er deze namiddag een manche van de Vlaamse Cyclocross Cup op het programma. Bij de junioren ging de overwinning er naar Fabio Verberckmoes, terwijl Gerben Kuypers als eerste over de meet kwam bij de nieuwelingen. Yente Peirens mocht mee het podium op als beste eerstejaars.

12389138_10207225538349917_1037349812_o“Ik nam meteen de kopstart en twijfelde daarna dan ook geen moment”, vertelde Kuypers aan start-box.be “Enkel Anton Ferdinande kon even volgen, maar na de technische passage had ik een klein kloofje geslagen. Doordat Ferdinande over de balken sprong voelde ik zijn hete adem in mijn nek.”

Maar de tweedejaarsnieuweling van Lares-Doltcini versnelde alweer de volgende ronde. “Ik trok één ronde vol door waarna ik zo met 15 seconden voorsprong wist te winnen. Ik ben uiteraard tevreden, maar over de balkjes springen, daar zal ik eens werk van moeten maken”, besloot de West-Vlaming.

Verberckmoes verslaat Vandermeulen bij de junioren

“Van in de eerste ronde waren we met vijf weg”, vertelde Fabio Verberckmoes na afloop aan start-box.be “Halfweg de wedstrijd trok Niels Vandermeulen door waarna we zo nog maar met drie overbleven. In de laatste ronde zette ik me op kop waarna enkel Vandermeulen nog zijn wagonnetje wist aan te pikken.”

Met nog twee rondes voor de boeg, rook Verberckmoes de zege. “Ik ging niet meer van de kop af en zette in de laatste strook in het veld dan ook alles op alles. Zo had ik uiteindelijk vijf meter voorsprong waardoor de overwinning binnen was”, besloot de junior van Van Assche-Alpha Motorhomes.

Foto’s: Romina Teirlinck en Andre Tummeleer