Vanden Bussche springt naar eerste zege. Nummer drie voor De Beule

Vanden Bussche springt naar eerste zege. Nummer drie voor De Beule

Terwijl het gros van de nieuwelingen en junioren aan de start stond in Zonhoven, konden ze ook in Lochristi rekenen op een stevig deelnemersveld. Nieuweling Wannes Vanden Bussche, gisteren nog tweede in Kruibeke, zag zijn prima seizoensstart vandaag beloond met een overwinning.

Op een snelle omloop met naast veel lange stukken en weg, kregen de renners ook een gracht en balken voor de wielen. “Ik nam de kopstart en bij de passage aan de gracht kon ik meteen het verschil maken”, vertelde Vanden Bussche. “Ik sprong als enige in de eerste ronde en sloeg meteen een kloof.”

Niemand was instaat om te reageren op de vroege aanval. “Ik trok na de gracht nog eens stevig door en reed zo de hele cross alleen. Na twee ronden had ik een halve minuut voorsprong en kon ik rustig de wedstrijd controleren.” Berre Hermans won de strijd voor de tweede plaats van Jasper Van Den Plas.

De Beule opnieuw de beste

Na zijn zege in Kruishoutem en Izegem, mocht Jordi De Beule vandaag zijn handen weer in de lucht gooien. “We bleven lang met een grote groep samen”, klonk het bij De Beule. “Geleidelijk aan werd die groep uitgedund. Halfweg waren we nog met vijf en in de voorlaatste ronde zelfs nog maar met twee.”

“In de laatste ronde kon ik een paar meter nemen van Louis Overmeire. Die voorsprong kon ik volhouden tot aan de meet.” Thibaut De Smet werd nog derde.