Van Wunsel dan toch aan de start van PK en BK

Van Wunsel dan toch aan de start van PK en BK

Twee weken geleden raakte bekend dat Lise Van Wunsel door de wielerbond een schorsing van het PK en het BK kreeg opgelegd. Dit door het missen van een verplichte gezondheidssessie. Nu, na verdere info schold de bond deze schorsing kwijt.

Elke renner en renster is verplicht om een infosessie rond gezondheid en veiligheid te volgen. De dag dat de Antwerpse Lise Van Wunsel in haar provincie deel moest nemen was ze echter ziek. Ze raadpleegde een dokter en kreeg een medisch attest dat meteen naar de wielerbond verzonden werd.

Twee weken later kreeg ze echter een ongunstig bericht. Ze kreeg een schorsing voor het PK en het BK. Dit door het missen van de infosessie. Van Wunsel was radeloos ze dacht immers dat ze de juiste weg gevolgd had. “Ik was ziek en heb meteen de nodige stappen ondernomen om mijn afwezigheid te melden. In andere provincies heb je de mogelijkheid om dan een sessie in een nabijgelegen provincie te gaan volgen. Jammer genoeg was Antwerpen de laatste waar deze info dit seizoen gegeven werd.”

 Niet bij de pakken blijven zitten

Van Wunsel nam na de schorsing meteen contact op met de bond en deed daar haar hele verhaal. Daar hadden ze oren naar haar uitleg. “Ik had de dag van mijn afwezigheid ook contact met hen opgenomen en zij wisten mij toen al te vertellen dat het mailen van mijn doktersbriefje voldoende moest zijn.”

Bij de wielerbond heeft deze info elkaar gekruist en de commissie sprak de schorsing uit. Met deze nieuwe info hebben ze beslist dat de rede gegrond was. “Ik mag dit jaar wel deelnemen aan de kampioenschappen. Ik zal volgend jaar de sessie wel moeten inhalen, dit om een schorsing uit de weg te gaan. Deze voorwaarden zijn voor mij zeker logisch en ik ben heel blij dat alles nu van de baan is.”