Van Uit Oep Nief – Len Dejonghe

Van Uit Oep Nief – Len Dejonghe

 2015 loopt op zijn einde, 2016 staat voor de deur. Tijd om terug te blikken op alweer een jaar vol wielergekte en crossspektakel. De volgende zes dagen kijken we met twee nieuwelingen, twee junioren en twee dames terug op 2015.

De tweede nieuweling die aan de beurt is, is Len Dejonghe. Als eerstejaars presteerde hij niet indrukwekkend, mede door blessures. Als tweedejaars daarentegen behoort hij nu tot de betere van de reeks. Goede en constante prestaties, dat is wat hij afleverden. Dat bleef ook niet onopgemerkt want Dejonghe kreeg een plaatsje bij Enertherm-BKCP.

1. Ook jij bent bezig aan de laatste dagen van 2015. Welke dingen onthoud je van het bijna afgelopen jaar, zowel sportief als extra-sportief?

Ik ben vooral blij dat ik dit jaar mij ten volle heb kunnen voorbereiden op het veldritseizoen zonder noemenswaardige blessures. In tegenstelling tot de voorgaande jaren waarin ik telkens werd afgeremd door zware blessures. Veldrijden is nu eenmaal een sport waarin alles moet meezitten.

2. Je hebt een enorme evolutie gemaakt dit jaar. Jouw resultaten als eerstejaars waren niet slecht maar ook niet denderend. Sinds september doe je mee met de beste tweedejaars. Loopt dit gelijk met de verwachtingen?

 Sinds oktober 2014 word ik begeleid door Kris Vromans van het multidisciplinair centrum ‘De Chartreuse’ en vatte ik mijn studies Sport met optie wielrennen aan in het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven, trouwens samen met Vince Van den Eynde. Dit samen met de begeleiding van het Kalas Cycling Team 99 maakt dat ik sta waar ik nu sta. Mijn dankbaarheid is groot naar mijn huidige team maar ook naar mijn nieuwe team.

Op de resultaten die ik nu behaal had ik gehoopt, maar dat ze er nu ook effectief zijn maakt me heel blij. Ik krijg het niet gratis, ik werk er hard voor. Ik durf ook wel te zeggen dat ik dit alles toch al vrij gedisciplineerd doe, ook al ben ik nog maar net vijftien geworden. Maar dat is voor mij geen opgave, ik doe het met heel veel plezier.

3. De goede prestaties bleven niet onopgemerkt. Enerterm-BKCP is komen aankloppen en je maakt ook de overstap volgend jaar. Was dat eigenlijk het grote doel dit jaar, een plaatsje verzilveren in een opleidingsteam?

 Ik droomde ervan om terecht te komen bij één van de grote opleidingsteams. Op een woensdag kreeg mijn vader telefoon van Christoph Roodhooft. Ik moet bekennen dat ik toen wel een vreugdedansje heb gedaan. Ik ben Enertherm-BKCP dan ook heel dankbaar dat ze mijn droom laten uitkomen.

Ik werd meteen goed ontvangen door renners, mekaniekers, managers, trainers en begeleiders. Mijn eerste doelen voor 2015-2016 waren minstens één cross winnen, mooie resultaten neerzetten en progressie blijven maken.

4. Op die manier belooft ook 2016 heel wat veranderingen met zich mee te brengen. Hoe leef je toe naar het nieuwe jaar?

Ik hoop vooral dat ik de progressie verder kan zetten en dat ik kan blijven genieten van deze fantastische sport. Ik hoop dat ik mijn nieuwe ploeg iets kan teruggeven. Dit in de vorm van goede resultaten, maar ik wil toch ook dat ze mij zien groeien als renner.

5. Wat hoop je dat er gaat veranderen wanneer je overstapt? Veranderen jou doelen nu ook?

Ik hoop dat ik verder kan groeien en evolueren en dat ik vooral nog heel wat kan bijleren van mensen als Adrie van der Poel en andere toppers in de ploeg. Verder hoop ik dat de kameraadschap met mijn huidige maar ook met mijn nieuwe ploegmakkers hetzelfde blijft.

Ik heb met iedereen goede contacten en we lachen samen ook heel wat af. Ik hoop verder dat ik als junior mee kan naar een wereldbeker en andere Europese wedstrijden. Natuurlijk is dat allemaal nog ver weg, maar ik zal er alles aan doen.

6. Als jé een droom mag laten uitkomen in 2016. Wat zou dat dan zijn?

Een mooie plaats behalen op het BK.