Van Loy: “Mijn harde werken is beloond”

Van Loy: “Mijn harde werken is beloond”

Sanne Cant won de slotproef van de Bpost Bank Trofee in Lille, maar de eindzege moest ze aan Ellen Van Loy laten. Van Loy finishte tweede in de slotmanche achter Cant en stapte bijgevolg als eindwinnares op het podium. “Waarmee mijn harde werken is beloond. Ik ben fier op mezelfdat het me is gelukt. Daarmee toont iemand, die waarschijnlijk qua werken en koersen het meest onregelmatige leven leidt, een klassement dat de regelmaat bekroont. Ik kreeg die eindzege niet zomaar”, zei ze aan de meet.

In de slotmanche moest ze wel haar meerdere erkennen in Sanne Cant, maar ze bood heel lang weerstand. “Ik voelde van bij de start dat Sanne er vol voor ging gaan. Ik wou en zou verhinderen dat ze de twee minuten achterstand in het klassement nog zou bijbenen. Ik was in die context blij dat het parcours er heel snel en heel hard bij lag. Dat was in mijn voordeel. In puur los zand zou Sanne zwaarder hebben uitgehaald. Daar is ze immers heel sterk in.”

Maar het lukte. Pluspunt was dat ze onmiddellijk goed mee in de wedstrijd zat. Ze pakte de leiding, ging fors door om pas dan te worden bijgebeend door de Belgische kampioene. “Op het puur technisch gedeelte, was Sanne beter, terwijl ik er een paar keer haperde. Op de lange rechte stukken was het eerder aan mij. Ik heb geprobeerd van haar zolang mogelijk tegen te houden. Dat is me perfect gelukt, maar wat ging het snel. Ik had gelukkig het mentale overwicht. Sanne moest hard rijden, ik wou hard rijden wat me goed afging.Ik ben echt blij met mijn eindzege, ze staat erg mooi op mijn palmares.”