Van den Driessche, Heyns en Van Loy jeugdkampioenen

Van den Driessche, Heyns en Van Loy jeugdkampioenen

Maar liefst vier Belgische truien waren er dit jaar te verdelen bij de dames. Naast die van de elite streden ook de dames beloften, nieuwelingen en junioren  voor de nationale driekleur.

Beloften – Femke van den Driessche maakt favorietenrol waar

Na haar Europese titel heeft Femke van den Driessche ook de eerste Belgisch trui voor dames beloften verovert. De renster van NoDrugs- Kleur op Maat nam al vroeg in de wedstrijd een optie op de trui. “Ik had mezelf iets te veel druk opgelegd, maar ben blij dat het gelukt is”, vertelde de kampioene.

 “Ik kon eigenlijk met niets minder dan de overwinning tevreden zijn, zeker als je weet dat ik naar dit punt in het seizoen heb toegewerkt. Na een mindere maand december was ik nu hellemaal op niveau. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken tot op het WK.”

Van den Driessche was overigens ook vijfde in de algemene uitslag. “Het is jammer dat ik Joyce Vanderbeken in de laatste ronde nog moest laten gaan. Ik had graag met haar gespurt voor de vierde plaats.” Laura Verdonschot die als beste weg was werd nog tweede. Shana Maes greep het brons.

Uitslag – 1. Femke van den Driessche 2. Laura Verdonschot 3. Shana Maes 4. Alicia Franck 5. Axelle Bellaert 6. Eva-Maria Palm 7. Yenthe Boons 8. Meg De Bruyne

Junioren – Joyce Heyns solo: “Eerste en misschien laatste juniorentitel”

BKZ_9906Bij de junioren dames nam Joyce Heyns al in de eerste ronde de koppositie en gaf deze niet meer af. “Het is de kroon op mijn seizoen”, reageerde Heyns gelukkig. “Ik was één van de drie favorieten en de druk was dan ook groot.”

Jara Noël nam nochtans de beste start. “Maar ik kon ze snel voorbij gaan. Doordat ik in het wiel van Jolien Verschueren kwam te zitten kon ik mijn kloof uitdiepen.” Die kloof was inderdaad groot, de tweede kwam pas veertig seconden later over de meet.

“Het is mooi dat ik deze eerste juniorentitel voor dames kon grijpen. Oorspronkelijk stond dit kampioenschap niet op het programma en wellicht zal het ook de laatste keer zijn dat onze categorie een eigen trui krijgt.”

Voor het zilver en brons werd het nog spannend. Jara Noël kreeg nog gezelschap van Marthe Truyen in het tweede deel van de wedstrijd. In de laatste ronde kon Noël zich terug ontdoen van Truyen.

Uitslag – 1. Joyce Heyns 2. Jara Noël 3. Marthe Truyen 4. Nathalie Bex 5. Jinse Peeters 6.Lara Van Wunsel 7. Anke Van Rompay 8. Sara Beeckmans 9. Tatiana Vanparys 10. Kimberlay Duquennoy

 Nieuwelingen – Tess Van Loy als jongste naar de zege

Ook bij de nieuwelingen lag de titelstrijd snel in zijn plooi. Tess Van Loy nam in de eerste ronde al een stevig voorsprong op haar leeftijdsgenoten. “Toch was ik nog niet zeker. Pas in de laatste ronde heb ik kunnen genieten. Deze titel had ik niet verwacht, zeker aangezien ik de jongste van de categorie ben.” Shari Bossuyt greep het zilver en in de laatste ronde ging Tessa Zwaenepoel nog voorbij Laure Michels voor het brons.

Uitslag –  1. Tess Van Loy 2. Shari Bossuyt 3. Tessa Zwaenepoel 4. Laure Michels 5. Elise Anthonissen 6. Tine Rombouts 7. Tine Vandenheede 8. Fleur Vandecaveye 9. Lisa Van Wunsel 10. Eva Vermeersch 11. Kiona Crabbe 12. Kyenta Vanwalleghem 13. Britt Verbeek