Van den Broeck en Dejonghe kijken terug op een super stage

Van den Broeck en Dejonghe kijken terug op een super stage

Met het Europees kampioenschap in het vizier, laste het Enertherm-BKCP-team aan het begin van de herfstvakantie een stage in. Afgelopen twee dagen, trainden de renners in en rond Ossendrecht en leerden ze elkaar weer een beetje beter kennen.

Voor Len Dejonghe, die vanaf één januari de overstap zal maken van het Kalas Cycling Team 99 Schriek werd het zijn eerste stage met de groep.

“Op de eerste dag leerde ik mijn toekomstige ploegmaten van het team kennen”, begon Len Dejonghe zijn verhaal. “Niels Vandeputte en Arno van den Broeck kende ik al wat langer, maar met de rest kwam ik vooraf nog niet echt in contact. Maar ik voelde al snel dat alles dik in orde zou komen en het een voor een toffe mannen waren.”

“Natuurlijk niet enkel toffe en vlotte mannen, want we hebben natuurlijk ook nog Sanne Cant in ons team. Bij de kamerverdeling had Adrie van der Poel beslist om me bij Van den Broeck op de kamer te leggen. Toch wel een beetje een geruststelling aangezien ik hem al een hele poos kende.”

Ander programma voor EK gangers

De renners vertoefden voornamelijk in de bossen van Ossendrecht. Maar ook werd de groep op dag één opgesplitst, zo kregen de renners die geselecteerd werden voor het EK van aanstaande zaterdag, een ander programma voor de wielen geschoven.

“Na de trainingen, stond er telkens een lekker maaltijd op ons te wachten. Ik realiseerde me dat ik samen met twee grote kampioenen aan tafel mocht zitten, namelijk ex-wereldkampioen Adrie van der Poel en Europees kampioene Sanne Cant.”

Naast de geselecteerde renners voor het EK trok ook de rest van het team de volgende dag richting het parcours in Huijbergen. “Ik kende er nadat ik een dag eerder mijn derailleur al eens in de soep draaide, wederom pech. Maar gelukkig kon ik de training nog wel volmaken. Het was een superleuke en leerrijke stage voor mij.”

“Maar wat mij vooral geruststelde was dat ik nieuwe toffe vrienden maakte. Stuk voor stuk zijn mijn nieuwe ploegmaten dan ook aangename en toffe kerels. Ik zal mij er zeker en vast de komende jaren flink mee amuseren en vooral veel van bijleren. Ook wil ik het ganse Enertherm-BKCP-team nog eens bedanken voor de unieke kans die ik krijg om me als veldrijder verder te ontwikkelen.”

“Tot in de puntjes verzorgd”

Ook Arno van den Broeck zal pas vanaf 1 januari overstappen, al was het voor hem al de tweede keer dat hij er bij was. “Het was een super locatie”, aldus de Belgische kampioen. “Het was zoals altijd weer tiptop Arno 1in orde. Het team bezorgde ons met zen allen weeral een geweldige tweedaagse. Want het is toch niet zo vanzelfsprekend, al dat geregel dat tot in de puntjes was verzorgd.” 

“Ik heb dan ook veel respect voor de gebroeders Roodhooft, Adrie van der Poel en natuurlijk gans de entourage van het team. Ik leerde weeral super veel bij.”