Van den Plas klimt uit het dal: “Deze overwinning doet extra veel deugd”

Van den Plas klimt uit het dal: “Deze overwinning doet extra veel deugd”

Na de nodige pech in het begin van het seizoen lijkt eerstejaarsjunior Jasper Van den Plas er stilaan helemaal door te komen. Zo won Van de Plas afgelopen zaterdag de wedstrijd in het Waalse Banneux. Deze overwinning geeft de junior van IKO Enertherm-Beobank alvast veel moed voor de rest van het seizoen.

“Vanaf de wedstrijd in Neerpelt bleef ik niet meer gespaard van pech”, vertelde Jasper Van den Plas aan start-box.be “Elke wedstrijd had ik dan ook iets voor. Lekke banden net na de materiaalpost, valpartijen een keelontsteking etc. alles maakte ik al mee. Ik bleef vechten en mijn eerste overwinning bij de junioren in Banneux deed dan ook extra veel deugd.”

15036347_1095126073937480_4119440745086517316_nVan den Plas haalde het vlakbij het bedevaartsoord in Banneux van Clement Horny en Jarno Jordens. “In de opwarming had ik geen goed gevoel in mijn benen. Zo kwam ik dan ook pas na twee rondes in de
wedstrijd. Na een lekke band reed ik opnieuw terug naar de kopgroep.”

Stap voor stap

“Ik wist op welke stukken ik beter was dan de rest en zo sloeg ik op de laatste beklimming een gaatje. Deze overwinning geeft mij alvast heel erg veel moed voor de rest van het seizoen. Hopelijk kan ik stap voor stap vooruitgang boeken.”

Foto: Hugo Crabbé