Van Campenhout en Huybs tevreden met plek twee en drie

Van Campenhout en Huybs tevreden met plek twee en drie

Het was een ongenaakbare Thibau Nys die de titel greep bij de tweedejaarsnieuweling. Achter hem werden Jetze Van Campenhout en Ward Huybs tweede en derde.

“Op voorhand zou ik al content geweest zijn met een top-5”, begint Jetze Van Campenhout zijn verhaal. “Ik ben dus heel tevreden met de tweede plaats.” In de voorlaatste ronde maakte winnaar Nys een foutje waardoor Van Campenhout tot op vijf seconden kwam. “Even dacht ik dat ik er naartoe kon. Ik ben alles blijven geven, maar de sterkste heeft vandaag gewonnen.”

Toch verliep de koers van Van Campenhout niet vlekkeloos. “Ik ging altijd net iets sneller door de bochten dan Ward Huybs en in de tweede ronde reed ik tegen zijn achterwiel. We vielen met z’n twee waardoor drie jongens direct konden wegrijden”, zucht hij. Ondanks die val staan Van Campenhout en Huybs toch nog op het podium. “Ik wist dat ik alles of niets moest spelen om nog op het podium te geraken en dat is gelukt.”

Huybs: “Te veel foutjes”

Ook bronzen man Ward Huybs is tevreden dat hij op het podium staat. “Ik hoorde vandaag bij de favorieten, maar de derde plaats was het hoogst haalbare. Ik heb heel veel fouten gemaakt. Zonder die foutjes had ik misschien nog voor Van Campenout kunnen finishen, maar Thibau was zeker de sterkste vandaag”, zegt Huybs.

Thibau Nys verlegt dus in Koksijde zijn Belgische titel en daar ging veel media-aandacht naartoe. “Hij verdient die aandacht ook”, zegt Huybs. “Thibau is een goede vriend. Ik heb er totaal geen probleem mee dat hij zoveel aandacht krijgt”, aldus Huybs. Ook Van Campenhout stoort zich niet aan de aandacht voor Thibau Nys. “Ik doe mijn ding en hij moet het zijne doen. Dat ik die aandacht niet krijg, vind ik niet zo erg.”

Tekst – Jente Haesevoets Foto – Wouter Toelen (Tfoto)