Van bijna einde carrière naar tweede plaats op het BK

Van bijna einde carrière naar tweede plaats op het BK

Minder dan een jaar geleden hing de carrière van Witse Meeussen aan een zijden draadje. Hardnekkige en lang onvindbare hartritmestoornissen betekende bijna het einde van zijn wielercarrière. Nu één jaar later kroop hij als eerstejaarsjunior mee op het podium van het Belgisch kampioenschap.

Meeussen maakte heel de wedstrijd mee het mooie weer vooraan. “Op een bepaald moment waren we met drie weg, maar in een afdaling ging Gerben Kuypers overkop. Ik haakt met mijn stuur in zijn schifter en daardoor kreeg Jarno Bellens een heel grote voorsprong”, vertelde de man van Callant-Doltcini.

“Op dat moment was het uiteraard niet ideaal dat ik in derde positie reed, maar ik zat toen ook al om mijn limiet. Als ik dan achteraf bekijk hoe dicht ik nog kom op Jarno dan kan je misschien stellen dat er nog wat meer had ingezeten, maar op dit moment denk ik van niet. Zeker als je weet dat Jarno in de finale zijn tempo nog wat liet zakken omdat hij zegezeker was.”

Witse Meeussen was lang samen met Gerben Kuypers mee in de achtervolging en even leek ook Niels Vandeputte aan te pikken, maar hij moest lossen door kettingproblemen. “Als we met drie waren geweest in de achtervolging, was het moeilijker geweest om samen te werken, want dan viel er altijd iemand naast het podium. Met Gerben was het ideaal. We kwamen heel goed overeen en probeerden er nog naar toe te rijden, maar kwamen niet dichter.”

Visitekaartje

Er komen nog enkele belangrijke selecties aan voor de wereldbeker en het wereldkampioenschap. “Ik had redelijk hoge verwachtingen voor vandaag, maar deze tweede plaats is super. Ik heb vandaag ook mijn kwaliteiten getoond voor een selectie voor het wereldkampioenschap. Uiteindelijk moet er nog niets als eerstejaars, maar het zou wel leuk zijn.”

“De tweede plaats is zeker ook mentaal een overwinning. Het laatste jaar met mijn hartritmestoornissen was het niet gemakkelijk. Op zo’n dag als vandaag denk je er wel aan terug. Het is nog geen jaar geleden dat ik in een heel benarde situatie zat, maar ik ben blij dat alles achter de rug is nu.”