Van Anrooij de beste in Bonheiden, Maes met vetrouwen richting Vorselaar

Van Anrooij de beste in Bonheiden, Maes met vetrouwen richting Vorselaar

Terwijl het Belgische A-seizoen in Geraardsbergen op gang werd getrapt, was het B-circuit al aan haar tweede weekend toe. In Bonheiden pakte de organisatie met een nieuwe damesveldrit uit. Lindy van Anrooij bleek uiteindelijk de snelste. Een dag later in Wiekevorst was Shana Maes dan weer de primus.

De opmars van het vrouwenveldrijden is de organisatie van de veldrit in Bonheiden niet ontgaan. Ze pakte voor het eerst uit met een dameswedstrijd en kregen met Lindy van Anrooij een mooie eerste naam op het palmares.

De Nederlandse moest op de tweede rij starten maar begon daarna aan een inhaalrace. “Het was wel moeilijk om in te halen”, gaf van Anrooij mee achteraf. “In de tweede ronde lukte dat beter en toen ik aan de leiding kwam hebik mijn eigen tempo gereden, zonder mij te forceren.”

“Ik had het goede gevoel snel te pakken en gaf de koppositie niet meer af. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd kan winnen, want de omloop, die best mooi was, was toch niet echt mijn ding. Veel bochten, weinig krachtstukken. Dan is het leuk dat je zo’n wedstrijd toch winnend kan afsluiten.”

En zelfs de warmte kon Van Anrooij niet deren. “Normaal heb ik er veel last van. De warmte heeft een rechtstreekse invloed op mijn astma maar doordat ik de volledige wedstrijd zelf het tempo heb bepaald, viel het best wel mee hoor.”

Opvallend scherpe Anja Nobus tweede

Maar niet enkel de prestatie van Lindy van Anrooij mocht er zijn, ook die van de 42-jarige Anja Nobus. Alles behalve een onbekende naam uiteraard maar Nobus staat wel bijzonder scherp. En dat loont duidelijk. Een tweede plaats is dan ook m14225336_1124781460905134_7088655423289708601_neteen een puik resultaat om het seizoen te starten.

“Ik ben ietwat terughoudend gestart”, vertelt Nobus. “Het was wennen om weer op de crossfiets te zitten. Ik heb mijn fietsen nog maar van vrijdag en het was dus een kwestie om die nog wat gewoon te worden.”

“Daarna ben ik wel goed beginnen opschuiven en werd ik nog tweede. Ik houd er een goed gevoel aan over want echt diep ben ik niet moeten gaan. Ik heb de wedstrijd goed ingedeeld, een goed begin dus van het seizoen.”

Shana Maes met vertrouwen richting Vorselaar

Een dag later vormde het ondertussen bekende Wiekevorst het strijdtoneel in een nieuwe manche van de Moedige Veldrijder. Shana Maes was er ruimschoots de sterkste. “Ik had een goede start maar de echte afscheid kwam er pas na een halve ronde”, geeft Maes mee na afloop.

“Toen ik aan de leiding kwam kon ik mijn voorsprong steeds verder uitbouwen.” Dat leverde haar uiteindelijk aan de finish een bonus van meer dan een minuut op. Een terecht positief gevoel dus achteraf.

“In Kessel vorige week draaide het helemaal vierkant. Zaterdag in Bonheiden ging het beter maar nog moeizaam. Dat ik dan een dag later kan winnen geeft toch weer een positief gevoel. Vooral met het oog op Vorselaar.”

In Vorselaar wordt volgende week gestreden voor de provinciale titels in Antwerpen. Shana Maes gaat op zoek naar eremetaal en dat voor eigen volk. “Vorselaar is voor mij echt een droom. Ik ben héél blij dat we hier kunnen strijden om te titel.”

“Voor mij komt het kampioenschap wel te vroeg. Ik heb nog niet de goede conditie maar ben wel dubbel gemotiveerd. Het zal een wedstrijd moeten worden op karakter en doorzettingsvermogen en dan is een podiumplaats nooit uitgesloten.”

Toch beseft Maes dat dat een loodzware opgave wordt. “Met kleppers als Ellen Van Loy, Loes Sels, Karen Verhestraeten en Githa Michiels, als ze starten uiteraard, wordt dit héél moeilijk. Maar elke wedstrijd moet wel gereden worden hé”, blijft Maes strijdvaardig.

Valerie Boonen eindigde in Wiekevorst trouwens nog op de tweede plaats, de Nederlandse Laura Krans vervolledigde het podium.

Podiumfoto – Jo Groenevinger