Valpartij in Lommel verpest voorbereidingen van Maarten Van Staeyen

Valpartij in Lommel verpest voorbereidingen van Maarten Van Staeyen

Eind juli stond Maarten Van Staeyen aan de start van de junioren wedstrijd die gekoppeld was aan het natourcriterium van Lommel.  In het tweede deel van de wedstrijd kwam hij ten val, maar dacht zijn wedstrijd nog verder te zetten. Een ronde later gaf hij met pijn aan de pols op. Nu moet hij vijf weken in het gips waardoor zijn voorbereiding duchtig verstoort zal worden.

Op een omloop met een rondje van 1,3 kilometer was Maarten Van Staeyen mee rondjes aan het draaien. Hij zat goed in het peloton tot hij een inschattingsfout maakte. Hij schatte de afstand tot zijn voorligger fout in en kwam ten val. “Ik reed tegen zijn achterwiel en viel. Meteen dacht ik aan het uitrijden van de wedstrijd.”

Dit plan kwam een halve ronde later al tot zijn einde. “Op de kasseien had ik het gevoel dat er echt wel iets mis was met mijn pols.” Hij besloot om af te stappen en trok naar de hulpverleners van het Rode Kruis. “De mensen van het Rode Kruis wisten me te vertellen dat hij zeker niet gebroken was. Maar een bezoek aan de spoedgevallen was wel aangewezen.”

In het ziekenhuis kwam men tot de conclusie dat er iets in zijn pols gebroken was. “Ik kreeg een voorlopige gips en kreeg een nieuwe afspraak om na een week alles te laten controleren.” Na een week trok hij dus weer naar het ziekenhuis, maar het nieuws was minder rooskleurig. “Na de nieuwe controle bleek dat ik nog vijf weken in de gips moet.”

Het nieuwe veldritseizoen komt steeds korter en korter. Deze nieuwe gips verstoort zijn voorbereiding helemaal. “Nu kan ik enkel op de rollen trainen. Het verdere verloop moet nog met mijn trainer besproken worden. Ik hoop het derde crossweekend mijn seizoen te starten. Al vrees ik wel dat het wel eens wat langer zou kunnen duren.”