Valkenburg – Jappe Jaspers zet eerste wereldbeker naar zijn hand

Valkenburg – Jappe Jaspers zet eerste wereldbeker naar zijn hand

Jappe Jaspers maakte er één lange solo van op de flanken van de Cauberg in Valkenburg. De Nederlander Jens Dekker kwam in de laatste ronde nog plots zeer kort, maar Jaspers kon zijn ploegmaat afhouden. Seppe Rombouts kwam opnieuw sterk voor de dag en werd net zoals in Ronse derde. Jaspers is uiteraard ook de eerste wereldbekerleider.

Na een sterke start van de Tsjech Jan Gavenda nam Jappe Japsers het commando over. De Belg plaatste enkele snedige versnelling en dat was voldoende om meteen het verschil te maken.  Achter Jaspers troepten in het begin van de wedstrijd een traditioneel groepje sterk gestarte Fransmannen samen. Zo vormde er zich een groep van vijf achtervolgers met naast Bonnet, Crispin en Legrand, ook Thijs Wolsink en Seppe Rombouts.

Jaspers zette stevig door en diepte in no-time zijn voorsprong uit tot twintig seconden. De Fransen kregen het al snel moeilijk en enkel Crispin kon Wolsink en Rombouts volgen in de achtervolging op de leider. Ondertussen kon ook Jens Dekker bij dat groepje aansluiten.

Dekker vond met nog ruim twee ronden te gaan, dat het tempo bij de achtervolgers niet hoog genoeg lag. De Nederlander ging alleen op zoek naar zijn ploeggenoot aan de leiding.

Spanning

De Nederlander zorgde nog voor de nodige spanning, want bij het luiden van de bel had hij amper tien seconden achterstand op Jaspers. Jaspers hield echter stand en kon zo de eerste wereldbeker van het seizoen op zijn naam schrijven.

Seppe Rombouts reed nog weg van de rest en mocht net zoals in Ronse als derde mee het podium op. De Italiaan Jakob Dorigoni was de verrassende vierde. Na een enorm sterk einde was de nationale kampioen in strijd met Mitch Groot. Laatstgenoemde ging in de laatste bocht echter onderuit en moest tevreden zijn met plaats vijf.

Thijs Wolsink werd na een sterk begin nog zesde, voor de Fransmannen Bonnet en Crispin. Kevin Kuhn en Petrov Spencer vervolledigden de top tien. Eerstejaars Florian Vermeersch was op plek twaalf de derde Belg aan de meet.

De andere Belgen zaten iets verderop. Eerstejaars Andreas Goeman deed het na een strijdvaardige wedstrijd met plek twintig één plaats beter dan Alex Colman. Gianni Siebens was de laatste Belg op plaats zevenentwintig.

Uitslag

1. Jappe Jaspers
2. Jens Dekker
3. Seppe Rombouts
4. Jakob Dorigoni
5. Thijs Wolsink
12. Florian Vermeersch
20. Andreas Goeman
21. Alex Colman
27. Gianni Siebens