Valkenburg – Eva Lechner naar zege op de Cauberg

Valkenburg – Eva Lechner naar zege op de Cauberg

De Italiaanse Eva Lechner heeft de tweede wereldbeker van het seizoen op haar palmares geschreven. Ze kreeg lang het gezelschap van Nikki Harris, maar de Britse viel waardoor Lechner het solo kon afwerken. Kaithlin Antonneau werd na een sterk slot tweede, voor Pavla Havlikova. Sanne Cant was de eerste Belgische op plaats vier.

Eva Lechner begon meteen sterk aan de wedstrijd. Hetzelfde gold voor Sanne Cant en Pavla Havlikova. Ook de Amerikaanse dames Miller en Kaitlin Antonneau begonnen bijzonder goed aan de wedstrijd.

Daarna trok de Italiaanse kampioene, vorige week nog de beste op het mountainbike test-event in Rio stevig van leer. Enkel Nikki Harris kon het wiel van Lechner volgen. Daarachter volgden Havlikova, Antonneau, Cant en Miller.

Lechner trok  voorin alleen door en legde zo de druk in het kamp van Harris die het alsmaar lastiger kreeg. Harris begon de foutjes wat op te stapelen en kreeg in de achtervolging het gezelschap van Antonneau en Havlikova. Harris kwam uiteindelijk in de afdaling ten val en zag haar podiumplaats in rook opgaan.

Lechner reed naar een bijzonder knappe overwinning terwijl de Amerikaanse Antonneau beslag legde op de tweede plaats. De derde podiumplaats werd bezet door Havlikova. Harris viel net naast het podium, terwijl Sanne Cant de eerste landgenote was op plaats vier. De top vijf werd volgemaakt door de Amerikaanse Miller.

Uitslag

  1. Eva Lechner
  2. Kaitlin Antonneau
  3. Pavla Havlikova
  4. Sanne Cant
  5. Amanda Miller
  6. Nikki Harris
  7. Ellen van Loy
  8. Helen Wyman
  9. Jolien Verschueren
  10. Sanne van Paassen