Valerie Boonen blijft ondanks pech toch strijdvaardig

Valerie Boonen blijft ondanks pech toch strijdvaardig

Zoek voorlopig niet naar Valerie Boonen want de dame uit Kasterlee moet met klierkoorts vanuit de luie zetel toekijken. Toch wordt 2017 een belangrijk jaar voor Boonen. Na jarenlange trouw aan de Kastelse Durvers zoekt ze bij de jaarwisseling andere oorden op.

Dat Valerie Boonen niet het meeste geluk kent mag nu wel duidelijk zijn. Vorig jaar stond ze al een tijdlang aan de kant toen ze sukkelde met haar bloedwaarden en ook dit seizoen staat Boonen alweer aan de kant, deze keer met klierkoorts.

Alweer een zware opdoffer voor Boonen die haar seizoen op die manier nog eens in rook ziet opgaan. “De eerste weken had ik het hier best wel zwaar mee”, geeft ze toe. “Ook vorig jaar had ik al pech, en dit seizoen was ik er echt op gebrand om mij opnieuw te bewijzen.”

“Na een goede seizoensstart leek ik ook goed op weg maar door de klierkoorts is het seizoen alweer een maat voor niets. De teleurstelling was dan ook groot, al heb ik dat ondertussen wel allemaal wat kunnen relativeren.”

“Nu bekijk ik het eerder positief, door de extra vrijgekomen tijd kan ik nu supporteren voor mijn vriend en de ploeggenoten. Bovendien zit ik ook in mijn eerste masterjaar revalidatiewetenschappen & kinesitherapie. Dus de vrijgekomen tijd ga ik goed kunnen spenderen in de Universiteit van Antwerpen.”

Nieuwe ploeg in 2017

Toch is het niet allemaal kommer en kwel want een nieuwe uitdaging loert alweer om de hoek. Na jarenlange trouw aan de Kastelse Durvers zoekt Boonen nieuwe oorden op. “Al vanaf dag één dat ik begon in de wielersport kom ik uit voor de Kastelse Durvers maar nu maak ik dus de overstap.”

“Mijn vriend Niels Koyen stampte zelf een veldritploeg uit de grond en kwam daarna op de proppen met een kledinglijn voor vrouwen. Daarom vond ik het een goed idee om de overstap te maken naar het Bike Experience Cycling Team.”

“Het team biedt heel wat voordelen. De trainingen in teamverband zijn steeds leutig en het is gewoon een voordeel om met mannen te trainen omdat de snelheid dan hoger ligt. Ook de teamsfeer is bijzonder goed en verder is het gewoon leuk om nieuwe, fijne mensen te leren kennen. Tot slot is ook het feit dat het team zich volledig richt op het veldrijden van doorslaggevend geweest.”

Allicht einde seizoen

Toch zal het nog even duren vooraleer Boonen de nieuwe kleuren kan showen. De kans is  dan ook klein dat ze dit veldritseizoen nog in actie komt. “Het is uiteraard afwachten hoelang de klierkoorts mij nog parten zal spelen.”

“Maar hoe dan ook vind ik dat het weinig zin heeft om nog veel wedstrijden te betwisten aangezien ik  sowieso pas na nieuwjaar kan beginnen met de conditie her op te bouwen. Anderzijds heeft dit ook een positieve kant, want hierdoor kan ik deze zomer mijn capaciteiten op de weg ontdekken”, blijft Boonen tot slot positief.

Foto’s – Kristof Bruers