Limburgse crossen verenigen zich:“Samen staan we sterker”

Limburgse crossen verenigen zich:“Samen staan we sterker”

Het Limburgse veldrijden krabbelt recht na enkele mindere jaren. Dit seizoen staan er terug vijf wedstrijden in Limburg op de kalender en die verenigen zich nu met VeldrijdenLimburg.be.

Na de teloorgang van de Limburgse Veldrit Trofee kreeg het Limburgse veldrijden stevige klappen. “We hadden amper nog twee Limburgse wedstrijden. Vorig jaar waren dat er drie en dit jaar zijn het er al vijf. We zijn dus op de goede weg”, vertelde initiatiefnemer Brecht Toelen.

Limburg blijft daarmee stevig achterop hinken ten opzichte van andere provincies. “In Antwerpen zien we bijvoorbeeld een veelvoud van het aantal. Het werd dus tijd om hier iets aan te doen. Het idee om ons te verenigen ontstond afgelopen seizoen na de enquête van veldritcoach Eddy Ponet. Tijdens de vergadering voor het verdelen van de provinciale kampioenschappen kwam er dan echt de doorstart.”

Spreken we dan over een nieuw klassement binnen de provincie grenzen? “Nee, dat is niet ons doel. De mensen van de Moedige Veldrijder bieden hiervoor een perfect alternatief, maar dan ben je als organisator genoodzaakt om alle categorieën op te nemen en dat doet niet elke Limburgse organisator. Daarom dit initiatief.”

VeldrijdenLimburg.be moet hét platform worden van het veldrijden in Limburg. “Eerst en vooral een plek waar alle renners en toeschouwers alle informatie over de wedstrijden kunnen vinden. Daarnaast vinden nieuwe organisatoren er een gids om te starten met organiseren. Deze is wellicht nog niet volledig, maar zal aangevuld worden naar de noden en vragen van nieuwe organisatoren.”

Maar ze gaan verder. “Op termijn hopen we ook logistiek iets te bieden. Ik denk maar aan paaltjes om omlopen uit te palen, een bel, een rondebord, rugnummers maar ook een drukker die bijvoorbeeld aan een voordelig tarief flyers en affiches kan drukken.”

Elkaar versterken

Eversel trapt volgende week het Limburgse B-circuit opgang. “Dat is een sterkhouder binnen Limburg en ze hebben bakken ervaring, die ze ook willen delen met de andere organisatoren. En ook zij kunnen wellicht nog leren van anderen. Op die manier kunnen we elkaar versterken en het Limburgse veldrijden terug op de kaart zetten.”

Komend seizoen zijn er misschien meteen terug zeven wedstrijden in Limburg, want in Bilzen en Hoeselt staan er enkele enthousiaste organisatoren klaar. “Het zou meteen een mooie start zijn van ons project”, besloot Toelen.

Ontdek alles op veldrijdenlimburg.be