Uniek: Sanne Cant op één, Ellen Van Loy op drie in UCI-ranking

Uniek: Sanne Cant op één, Ellen Van Loy op drie in UCI-ranking

Uniek beeld op de nieuwe UCI-ranking opgemaakt na het Wereldkampioenschap: Sanne Cant nog steeds op nummer één maar ook Ellen Van Loy sluipt de top drie binnen. Het Belgische duo blijft daarmee geschiedenis schrijven dit seizoen. Nooit eerder stond een Belgische dame op één en al zeker geen twee Belgische rensters in de top drie.

De sportieve hoogtepunten van onze Belgische leading-lady’s, Sanne Cant en Ellen Van Loy krijgen opnieuw resultaat. Na hun regelmaat dit seizoen staan beiden in de top drie van de wereldranglijst.

Sanne Cant toverde zichzelf dit seizoen om tot veelwinnares. Ze greep ook nog drie truien: de Belgische en Europese kampioenentrui en de witte leiderstrui van de Wereldbeker. Maar als ’toemaatje’ mag ze zich ook de regelmatigste renster van de Wereld noemen dit seizoen.

In de nieuwe ranking, opgemaakt na het WK van Tabor bouwt Cant haar voorsprong opnieuw wat uit. Ze telt nu vijfhonderd (500!) punten voorsprong op Katerina Nash. Voor Cant is dat een mooie opsteker na haar zilveren medaille in Tabor waar ze achteraf meer ontgoocheld dan tevreden over was.

Maar naast de nationale kampioene  komt ook Ellen Van Loy de top drie binnen. Zij stoot Katie Compton van de derde plaats in de ranking. Van Loy telt 125 punten achterstand op Katerina Nash. Die achterstand is normaal niet meer te overbruggen tot de eerste wereldbeker van volgend seizoen. Ook Jolien Verschueren stijgt één plaatsje. Zij staat nu op zestien. Loes Sels zakt daarentegen wel naar plaats 21.

Voor Sanne Cant en Ellen Van Loy  is het opnieuw een bewijs dat ze de aansluiting met de internationale vrouwentop van het veldrijden definitief gemaakt hebben.

Iserbyt bij de junioren

Ook bij de junioren is de laatste UCI-leider van het seizoen een Belg. Eli Iserbyt blijft de nummer één van de wereld, met Gage Hecht en Johan Jacobs achter hem. Simon Andereassen schiet door zijn wereldtitel van plek tien naar vijf.

[tab]

[tab_item title=”TOP VIJF DAMES”]1. Sanne Cant – 2020
2. Katerina Nash – 1520
3. Ellen Van Loy – 1395
4. Helen Wyman – 1374
5. Katie Compton – 1308[/tab_item]
[tab_item title=”TOP VIJF JUNIOREN”]1. Eli Iserbyt – 270
2. Gage Hecht – 164
3. Johan Jacobs – 137
4. Max Gulickx – 137
5. Simon Andreassen – 125[/tab_item]
[tab_item title=”VOLLEDIGE RANKING”]Bekijk de volledige UCI-ranking hier.[/tab_item]

[/tab]