Uitbergen – Sprangers, Smet, Noël en Verschueren Oost-Vlaams kampioen

Uitbergen – Sprangers, Smet, Noël en Verschueren Oost-Vlaams kampioen

In Uitbergen werd er tijdens een manche van de Vlaamse Cyclocross Cup ook gestreden voor de Oost Vlaamse trui. In de modder haalde Lloyd Sprangers het bij de nieuwelingen. Jara Noël was de beste bij de dames jeugd. Jonas Smet won bij de junior, terwijl Jolien Verschueren uiteraard kampioen werd bij de dames.

Er ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van drie. “Louis Decoster, Vito Breat en ik hadden een kleine voorsprong”, vertelde Lloyd Sprangers. “In de tweede ronde reed Braet weg van ons en moest Louis Decoster lossen.” 

Wannes Vande Bussch was ondertussen bezig aan een sterke remonte. “Wannes reed me vlot voorbij en kon aansluiten bij Vito Braet. Hij maakte in de laatste bocht nog een slippertje, waardoor Braet met de zege aan de haal ging. Ik werd nog derde en dat was voldoende voor de provinciale trui.” Jenno Berckmoes werd de kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen.

Solo

De juniorenwedstrijd was een kolfje naar de hand van Jonas Smet. “Na een paar bochtjes kwam ik alleen op kop en kon ik mijn eigen tempo rijden”, vertelde hij. Dat tempo was voldoende om elke ronde een beetje verder weg te rijden van de rest. “Met nog twee ronden te gaan had ik één minuut voorsprong.”

Zonder risico te nemen werkte hij de laatste ronde af. “Ik liep voor alle veiligheid sommige bochtjes, maar maakte toch een kleine schuiver.” Toch vormde dat geen probleem voor de overwinning. Daarnaast greep hij ook de provinciale trui. “Ik ben blij met mijn eerste titel in het veld, nadat ik eerder al een keer derde en tweede werd.” Jordi De Beule mocht samen met Fabio van Goethem mee het podium op. Topfavoriet Florian Vermeersch kwam door zijn selectie voor Koksijde, zondag, niet aan de start.