Twee op twee voor Smet, Clynhens naar eerste zege

Twee op twee voor Smet, Clynhens naar eerste zege

Na de manche gisteren in Wuustwezel streek de Moedige Veldrijder vandaag neer in Hoegaarden. In de schaduw van de wereldbeker in Koksijde werd er stevig gestreden. Bij de nieuwelingen greep Jens Clynhens zijn eerste seizoenszege, terwijl Jonas Smet zijn nieuwe provinciale trui van gisteren nog wat extra glans gaf door te soleren bij de junioren.

Er vormde zich vanaf de start bij de nieuwelingen een kopgroep van een vijf a zes renners. “Van die groep nam ik meteen de leiding in handen”, vertelde Clynhens. “In de technische passage zat ik dan ook op kop. Het perfecte scenario, want ik was niet de sterkste in die zone. Ik deed er alles aan om niemand voorbij te laten komen.”

En dat lukte de renner van het Kalas Cycling Team 99. “Na die passage volgde er een minder technische strook, waar ik door een snedige versnelling een kloofje kon slaan.” Het leek een lange solo te worden voor Clynhens. “Maar toen maakte ik een foutje om de klimmetjes.”

“Een deel van mijn voorsprong was daardoor verdwenen, maar ik ben vol blijven gaan en in de laatste ronde had ik weer een mooie voorsprong. Mijn gevoel tijdens de wedstrijd was niet geweldig, maar het was wel voldoende om te winnen”, besloot hij. Op het podium kreeg hij gezelschap van Xander Geysels en Witse Van Rillaer.

Bij de junioren was er langer spanning. “Oorspronkelijk waren met vijf renners weg en stelselmatig werd de groep uitgedund”, vertelde Smet. “Met nog twee ronden te gaan waren we nog met twee en in de laatste ronde heb ik hem ook kunnen loswerken.” Het is de tweede zege in evenveel dagen voor Smet. Gisteren veroverde hij ook al de Oost-Vlaamse trui.

Glenn Eestermans en Reno Bauters mochten mee het podium op. Bij de dames jeugd haalde Julia Boschker het met ruime voorsprong van Jinse Peeters en Kiona Crabbé. Tin Verdeyen greep bij de dames de bloemen.

Foto’s – Jo Groenevinger