Twee op Twee voor Peirens en Bekaert in de VCC

Twee op Twee voor Peirens en Bekaert in de VCC

In Emelgem-Izegem stond er vandaag de tweede manche van de Vlaamse Cyclocross Cup op het programma. Net zoals vorige week in de eerste manche in Knesselare, wonnen Yente Peirens en Yentl Bekaert de wedstrijd. De beste eerstejaarsnieuweling was Yorben Lauryssen.  

“Ik nam een rustige start”, vertelde Yente Peirens na afloop aan start-box.be “Twee rondes bleef ik in de wielen hangen. Op het gemak testte ik af en toe eens waar ik een gat kon slaan. In de voorlaatste ronde trok ik op de brug vol door en reed ik weg. Door een gedubbelde renner verloor ik nog wat tijd, maar gelukkig kwam het goed.”

“Na een week goed ziek te zijn geweest zat ik amper op mijn fiets. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik vandaag kon winnen. Ik was nog niet 100 procent genezen, maar het liep allemaal zoals het hoort”, aldus de Belgische kampioen.14467010_10153924388747469_2135034876_o.jpg

De beste eerstejaarsnieuweling was ook net zoals vorige week Yorben Lauryssen. De renner van Lares-Doltcini haalde het voor Jelle Declerck en Arne Baers.

Bekaert solo

Bij de junioren won Yentl Bekaert de wedstrijd. Hij reed van start tot finish op kop. “Ik nam een redelijk goede start en kon zo al snel de koppositie veroveren”, aldus Yentl Bekaert. “In de eerste ronde nam ik al een kleine voorsprong. De volgende ronde kwam ik ten val waardoor de achtervolgers dichter kwamen.”

Uiteindelijk bleef de eerstejaarsjunior van de Telenet-Fidea Lions uit de greep van de achtervolgers. “Ik maakte nog weinig foutjes en kon zo mijn voorsprong stelselmatig uitbreiden. Zo behaalde ik solo mijn tweede overwinning van het seizoen.”

Op de tweede plaats vinden we Arno Debeir terug. Hij stond voor het eerst terug aan de start van een wedstrijd sinds zijn polsblessure die hij opliep in de Ronde van Vlaanderen. Bij de dames jeugd was Jara Noël de beste.