Twee op twee voor Manon Bakker, Maud Kaptheijns begint seizoen met zege

Twee op twee voor Manon Bakker, Maud Kaptheijns begint seizoen met zege

Afgelopen zondag was Kessel het decor van de tweede manche van de Moedige Veldrijder. Op een heuvelachtig en intrinsiek parcours werd er heftig gestreden voor de zege bij de dames en de dames jeugd. Het was Manon Bakker die bij de dames jeugd voor een twee op twee zorgde. Ook Maud Kaptheijns mocht aan het feesten zij won haar eerste wedstrijd.

Manon Bakker reed zaterdag in Steenhuffel de hele wedstrijd op kop. Ook op zondag beschikte de Nederlandse over goede benen. Het was Lara van Wunsel die de eerste ronde op kop van de wedstrijd door kwam. Manon Bakker nam over en begon al snel aan haar solo. Jara Noël reed naar een tweede plaats en leek deze ook aan de meet te behouden.

Maar het was Jinse Peeters die zich uit de achtergrond terug had gevochten en in de laatste ronde aansluiting vond bij Noël. Na een nek aan nek race in de laatste ronde was het Peeters die aan het langste eind trok en als tweede over de meet kwam. Jara Noël werd derde voor Lara van Wunsel en Marthe Truyen.

Maud Kaptheijns van start tot finish

Bij de dames elite, wiens wedstrijd samen gereden werd met de junioren, was het Maud Kaptheijns die zich als sterkste toonde. De renster van het AA-drink Kalas Team reed van start tot finish aan de leiding. De Nederlandse won zo al meteen haar eerste wedstrijd van het seizoen.

Yenthe Boons streed voor de tweede plaats en die wist ze ook te behouden. Voor plaats drie leek het nog heel spannend te worden. Het was Aurelie Vermeir die de hele wedstrijd op de derde stek reed. Axelle Bellaert, maakte de overstap van de dames jeugd naar de dames elite, leek in de slot ronden steeds dichter te komen.

In de laatste ronde kwam ze echter ten val en wist Valerie Boonen haar nog in te halen. Boonen werd derde terwijl Bellaert als vijfde over de lijn reed. Volgende week strijden de dames verder in Wiekevorst.

MVK_0662