Twee op een rij voor Toon Vandebosch in de Superprestige

Twee op een rij voor Toon Vandebosch in de Superprestige

Toon Vandebosch heeft zijn goede vorm weer helemaal gevonden. De tweedejaarsjunior van IKO Enertherm-Beobank pakte net zoals afgelopen week in Ruddervoorde uit met een knappe solo. Vandebosch grijpt daarmee ook de leiding in het klassement. Thymen Arensman knoopte na een week afwezigheid aan met een tweede plaats. Jelle Camps staat met zijn derde plek op een gedeelde leidersplaats in het klassement. 

Toon Vandebosch toonde meteen zijn sterke benen op het militair domein in Asper-Gavere. Al in de eerste ronde draaide hij de gashendel open. Yentl Bekaert en Florian Vermeersch pikten eerst nog aan, maar het duo moest de rol lossen onder het beukwerk van Vandebosch. Wat volgde was een eentonige vertoning voor de overwinning. Elke ronde diepte hij, ondanks twee valpartijen, zijn voorsprong verder uit.

Eerst probeerde Andreas Goeman de kloof op de leider nog te dichten en daarna was het de beurt aan Florian Vermeersch. Hij naderder nog tot op twaalf seconden, maar een spectaculaire val sloeg Vermeersch terug. Ook Yentl Bekaert bleef niet gespaard van pech. Met een lekke achterband zakte hij ver weg.

Arensman

Uiteindelijk was het Thymen Arensman die de tweede plaats half koers opeiste. De Nederlander bleef steeds hangen op meer dan een halve minuut van de leider. Voor de derde plaats werd het nog spannend. Andreas Goeman en Jelle Camps vochten een stevig duel uit, maar nog voor het ingaan van de laatste ronde nam Camps, die in de beginfase problemen had met zijn achterrem waardoor hij niet meer kon remmen, een optie op de derde plaats.

Eerstejaars Gerben Kuypers reed wellicht de wedstrijd van zijn leven. Op de zware omloop sloop hij elke ronde dichter en dichter. Uiteindelijk strandde hij op een zeer knappe vierde plaats. Andreas Goeman hielt Tomas Kopecky in een prangende spurt nog af voor de vijfde stek. Mees Hendrikx werd achtste achter Florian Vermeersch en voor Yentl Bekaert.