Turgis tevreden met derde plek in Hel van het Noorden

Turgis tevreden met derde plek in Hel van het Noorden

Tanguy Turgis eindigde afgelopen zondag op een knappe derde plaats in Parijs-Roubaix voor junioren. De Fransman moest zijn meerdere erkennen in twee Nederlanders: Nils Eekhoff en winnaar Jarno Mobach. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, ook al kwam ik naar hier om te winnen”, zei hij aan start-box.be.

12971074_1082035365171207_8071886337980139197_oDe junioren kregen in Parijs-Roubaix een stevig parcours te verwerken: 28,9 kilometer kasseistroken van de in totaal 111 kilometer. Uiteindelijk werd de Fransman Tanguy Turgis derde. Ook al kwam hij om te winnen, toch was hij niet ontevreden over zijn koers.

“Ik wou mijn kans grijpen op de Carrefour de l’Arbre en dat heb ik ook gedaan.” Deze kasseistrook is de zwaarste van de wedstrijd mede door de slechte staat van het wegdek. “Het is moeilijk om deze wedstrijd te winnen, want een valpartij is snel gebeurd en ook mechanische pech is niet uit te sluiten.”

Jarno Mobach won de wedstrijd nadat hij dicht bij de Velodroom wegreed van de andere zeven vluchters, onder wie Turgis. “Hij heeft goed gereden”, ging Turgis verder. “Mobach was zeer sterk en hij verdient deze overwinning.”

Franse selectie

Naast het wielrennen, is Turgis ook actief in het veldrijden. Afgelopen winter werd hij maar liefst twee keer derde in de laatste twee wereldbekermaches. Een echte voorkeur heeft hij naar eigen zeggen (nog) niet. “Die vraag wordt vaak gesteld aan mij, maar ik hou ervan om beide disciplines uit te oefenen. Beiden hebben zo hun eigen aantrekkelijkheden en op dit moment weet ik niet welke van de twee ik het liefste beoefen.”

Hoe de toekomst van Turgis er uit zal zien, is dan ook nog onduidelijk. “Ik ga me richten op het internationale niveau, maar dat hangt af van de selectie van het Franse team.” Turgis neemt dus zijn tijd om een beslissing te nemen en werkt eerst dit seizoen af zonder druk. “Ik wil gewoon plezier beleven aan het fietsen zoals ik dat had in de voorbij Parijs-Roubaix. Dat is het belangrijkste”, besluit de Fransman.

Foto – Mathilde L’Azou – Photographe