Tulett na spannende strijd naar de zege in Overijse

Tulett na spannende strijd naar de zege in Overijse

Tijdens de nieuwelingen viel de sneeuw al met bakken uit de lucht. Tijdens de junioren nam de sneeuwval alleen nog maar toe. Het was de Britt Tulett die half weg de wedstrijd de kop nam. Hij won voor Lindner en Geysels.

Het was Len Dejonghe die de snelste start nam, zowat halfweg de eerste ronde reed hij met een voorsprong aan de leiding. Achter hem volgde een ruime kopgroep met de Britt Tulett op kop. Aan het einde van de eerste ronde kreeg Dejonghe het gezelschap van Ben Tulett en de Duitser Lindner. Tulett trok door en sloeg een gat op zijn metgezellen.

Len Dejonghe kende een minder moment en zakte wat weg. Lindner kwam nog aansluiten, maar moest de rol terug lossen. Het was een sterk terugkerende Xander Geysels die bij het ingaan van de voorlaatste ronde vooraan de aansluiting vond. Tulett kon zijn voorsprong behouden, Geysels kende nog pech en moest de tweede plaats aan Linder laten.

Man van de wedstrijd leek wel de sterk terugkerende Geysels. “Ik nam een goede start, maar op de eerste klim viel ik stil en werd ik langs alle kanten voorbij gereden. Ronde na ronde kwam ik korter tot ik in de top drie belande.” Het leek er even op dat hij nog naar de Britt toe zou kunnen rijden. “Toen ik tweede reed kreeg ik af te rekenen met pech. Een halve ronde kon ik niet schakelen. Of ik zonder pech had kunnen winnen weet ik niet. Tulett is de man van het moment, ik denk dat ik hem niet had kunnen kloppen.”