TSWV de Meet blaast Nederlands studenten kampioenschap nieuw leven in

TSWV de Meet blaast Nederlands studenten kampioenschap nieuw leven in

Net als in België worden in Nederland studenten aangezet tot sporten. In dat kader organiseert de Tilburgse Studenten Wielervereniging ‘de Meet’ op zondag 22 november het Nederlands Studenten Kampioenschap Veldrijden.

“Voor elke studentensport in Nederland bestaat er een nationaal studenten kampioenschap”, vertelde de organisatie aan start-box.be. “Voor het veldrijden werd dit slechts tweemaal eerder georganiseerd en vandaar dat wij dit weer graag wilden oppakken.”

Aan het kampioenschap deelnemen is alleen mogelijk met een veldritfiets door studenten aan een HBO of Universitaire instellingen. Niet-studenten en/of mountainbikes zijn uitgesloten van deelname aan de officiële NSK-onderdelen maar zijn meer dan welkom om te starten in de open-klasse.

“Momenteel staan er vijfentwintig namen op onze deelnemerslijst, maar we verwachten dat dit aantal nog zal toenemen tot vijftig”, gingen ze verder. “De renners moeten ploeteren door de Tilburgse slijk van het veldritparcours van TWC Pijnenburg in de Reeshof.”

Stichting Vlaamse Schoolsport

Ook in België staat er de komende maand heel wat te gebeuren. De Stichting Vlaamse Schoolsport organiseert twee evenementen waar studenten hun kunsten op de veldritfiets kunnen tonen. Op woensdag 11 en 18 november kunnen ze hiervoor respectievelijk terecht in Mol en Genk.

Meer info Nederland: nskveldrijden.nl
Meer info België: schoolsport.be