Topfavoriet Ryan Cortjens solo naar de titel

Topfavoriet Ryan Cortjens solo naar de titel

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Ryan Cortjens maakte er een lange solotocht van op de hippodroom in Oostende. De topfavoriet bij de tweedejaarsnieuwelingen liet al vroeg alle concurrentie achter. Zijn kersverse IKO Enertherm-Beobankploegmaat Wout Vervoort werd tweede voor de uittredende kampioen Yente Peirens. 

Ryan Cortjens nam de kopstart en trok die lijn door gedurende de eerste twee ronden. Met een splijtende passage door het beruchte zand sloeg hij een kloof van tien seconden. Het waren Wout Vervoort en Michael Bervoets die vol in de tegenaanval gingen. Cortjens liet het niet aan zijn hart komen en bleef vol doorgaan.

bkz_2116Halfkoers maakte Bervoets een foutje waardoor hij tegen de vlakte ging en door kettingproblemen heel wat plaatsen verloor. Daardoor lag de weg naar het zilver open voor Wout Vervoort. Yente Peirens, die zijn start wat miste, probeerde de kloof op Vervoort nog te dichten, maar bleef steeds op enkele meters hangen.

Cortjens solo

Topfavoriet Ryan Cortjens bezweek ondertussen niet onder de druk en nam de tijd om met de Belgische vlag in de hand te vieren. Vervoort stelde ook zijn tweede plaats veilig voor Yente Peirens. Michael Bervoets rukte nog op naar de vierde plaats. Lukas Malezsewki vervolledigde de top tien.