Toon Vandebosch zorgt voor twee op twee voor IKO Enertherm-Beobank

Toon Vandebosch zorgt voor twee op twee voor IKO Enertherm-Beobank

Net als bij de nieuwelingen ging de zege ook in de juniorenwedstrijd naar IKO Enertherm-Beobank. Toon Vandebosch haalde het van zijn concurrenten in een spannende wedstrijd. Arno Debeir werd nog tweede voor eerstejaars Tomas Kopecky. Toon Vandebosch grijpt ook de leiding in het klassement van de Superprestige. 

Yentl Bekaert probeerde, na een sterke start van Timo Kielich, vanaf het begin de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De Telenet-Fidea Lion draaide meteen de gashendel open en nam een voorsprong van twaalf seconden op zijn concurrenten. De jacht was dan ook meteen geopend voor de overige junioren. Andreas Goeman probeerde als eerste de kloof te dichten met Arno Debeir, Timo Kielich, Toon Vandebosch, Tomas Kopecky en Thymen Arensman in zijn spoor.

De achtervolgende groep slaagde daarin en daardoor kon alles weer opnieuw beginnen. Toon Vandebosch voelde zich geroepen om de kat de bel aan te binden. “Ik viel in de eerste ronde”, vertelde Toon Vandebosch. “Jelle Camps schoof weg en ik greep naar mijn voorrem en ging mee onderuit.  Toen ik hoorde dat Yentl weg was dacht ik dat de koers gereden was”, vertelde Toon Vandebosch. “Alles kwam toch terug samen en ik waagde mijn kans en nam een mooie voorsprong.”

Even leek toch alles weer samen te komen, maar Vandebosch eiste de leiderspositie op en maakte in de laatste ronde opnieuw het verschil. Solo kwam hij boven op de Raidillon en gaat daarmee ook aan de leiding van de Hansgrohe Superprestige. Zijn dichtste belager in het klassement, Jelle Camps, werd na vier valpartijen in de eerste ronde pas achtste.

Van de grote groep die meedeed voor de overige plaatsen in de top zeven haalde Arno Debeir het uiteindelijk voor de tweede plaats. De eerstejaars Tsjechische-Nederlander Tomas Kopecky werd nog derde. Thymen Arensman hield de Nederlandse eer hoog met een vierde plaats. Andreas Goeman werd, na problemen met zijn schoenen, erg teleurgesteld vijfde. Timo Kielich, ook gevallen, Yentl Bekaert en Jelle Camps rondde de top acht.