Toon Vandebosch pakt uit in Ruddervoorde

Toon Vandebosch pakt uit in Ruddervoorde

Het werd een walk-over van Toon Vandebosch in de derde manche van de Hansgrohe Superprestige in Ruddervoorde. De tweedejaarsjunior van IKO Enertherm-Beobank haalde het solo voor Jelle Camps en eerstejaars Niels Vandeputte.

Hij kwam, zag en overwon, dat is het verhaal van Toon Vandebosch tijdens de derde manche van de Superprestige. Met een snelle start zette hij de concurrentie meteen op hun nummer. Yentl Bekaert was lang de eerste achtervolger, maar werd in het tweede deel van de wedstrijd ingelopen door Jelle Camps. De leider van het klassement stelde zich al snel zeker van de tweede plaats.

“Deze overwinning doet heel veel deugd”, vertelde Toon Vandebosch achteraf. “Het was toch al even geleden dat ik nog kon winnen. De voorbije weken vielen een beetje tegen en ik was er echt op gebrand om te laten zien wat ik eigenlijk in mijn mars heb. In de eerste ronde voelde ik al dat ik goeie benen had. Eigenlijk heb ik de hele wedstrijd gecontroleerd en in de slotronde was het belangrijk om geen fouten te maken.”

Terwijl Toon Vandebosch soleerde, ontpopte zijn ploeggenoot Niels Vandeputte zich tot de beste van de achtervolgende groep. De eerstejaarsjunior draaide de gashendel volledig open en legde beslag op plaats drie.  Ben Turner viel net naast het podium voor het duo van Telenet-Fidea Lions Yentl Bekaert en Andreas Goeman. Laatstgenoemde kwam in de laatste ronde nog ten val.