Toon Vandebosch pakt tweede trui voor IKO Enertherm-Beobank

Toon Vandebosch pakt tweede trui voor IKO Enertherm-Beobank

IKO Enertherm-Beobank was de grootste slokop op het Belgische kampioenschap voor de jeugd. Na de titel van Ryan Cortjens greep Toon Vandebosch de titel bij de junioren. Yentl Bekaert bleef in de spurt voor het zilver een enorm sterke Timo Kielich voor. 

Het was een tumultueuze beginfase bij de junioren waar meteen twee van de favorieten werden uitgeschakeld. In de eerste bocht werd Andreas Goeman aangereden door een andere renners waardoor hij met een kapotte derailleur al lopende richting de materiaalpost. Al laatste begon hij aan zijn inhaalrace.

Enkele honderden meters verder werd de volgende kanshebber aan de kant gezet. Florian Vermeersch stond lang stil met kettingproblemen en ook zijn kampioenschap was voorbij. Toon Vandebosch trok zich niets aan van de pech van zijn twee concurrenten en plaatste een eerste demarrage. Meteen had hij tien seconden maar in het zand kwamen Yentl Bekaert en Arne Vrachten terug aansluiten.

bkz_2521Vandebosch aan de macht

Vandebosch probeerde het nog enkele keren om dan de definitieve de doodsteek te geven. Met veel bravoure vatte hij solo de finale van de wedstrijd aan. Achter hem waren Bekaert en Vrachten lang samen, maar uit de achtergrond kwam Timo Kielich terug. Kielich ging eerst voorbij Vrachten en wist in de laatste halve ronde aan te sluiten bij Bekaert.

Terwijl Vandebosch met een diepe buiging de titel binnenhaalde moest Bekaert nog aardig knokken om zijn zilver veilig te stellen. Met een stevig spurt bleef hij Kielich uiteindelijk voor. Arne Vrachten werd na een sterk BK nog vierde voor Jelle Camps en Maxim Van Gils. Eerstejaars Vince van den Eynde was zevende voor Thibau De Smet.